Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, s-a dus în Germania să încerce să rezolve problemele climatice ale Terrei

mariana gaju, germania
Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, în Germania

Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, s-a dus în Germania să încerce să rezolve problemele climatice ale Terrei.

Aceasta participă, în perioada 10-13 noiembrie 2017, în orașul Bonn, la „Summit-ul climatului destinat liderilor locali și regionali”, care face parte din cea de-a 23-a Conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP23) la care participa 900 de delegați, inclusiv 330 de lideri politici din peste 81 de țări. A fost invitată, în calitate de vicepreședinte al Consiliului European al Municipalităților și Regiunilor, de Ashok-Alexander Sridharan, primarul orașului Bonn si prim-vicepreședinte al ICLEI.

Suntem anunțați că acesta este punctul de plecare pentru inițiative și parteneriate-cheie care sprijină punerea în aplicare a Acordului de la Paris, demonstrând că atunci când orașe, regiuni, întreprinderi, comunități și toate nivelurile de guvernare se alătură forțelor, face ca acțiunea climatică să fie mai puternică și mai eficientă.

Vizita în Germania vine după ce primărița Mariana Gâju a fost în Bruxelles, unde s-a specializat în economie circulară și reciclarea deșeurilor, și în China, unde s-a dus pentru a-i convinge pe asiatici să investească în portul Constanța și în Cumpăna. Detalii mai jos:

Primăria Cumpăna confundă mall-urile de cumpărături cu molurile portuare. De ce s-a dus Mariana Gâju în China

Mariana Gâju, primărița care a vrut să aducă brâul Maicii Domnului în școli, se specializează în „economie circulară” și deșeuri reciclabile

În ceea ce privește evenimentul din Germania, suntem anunțați că summit-ul este o ocazie unică de a anunța noile inițiative și coaliții strategice.
Summitul s-a concentrat pe patru teme principale:

  • Acțiuni pe mai multe niveluri și guvernanță pentru a atinge obiectivele de la Paris privind clima, arătând astfel modul în care inițiativele autorităților locale și regionale sprijină punerea în aplicare a planurilor naționale de acțiune privind schimbările climatice și promovarea obiectivelor climatice globale;
  • Abordări pentru dezvoltarea durabilă , dezvoltarea teritorială și urbană;
  • Angajamentul comunităților și a mediului de afaceri pentru a asigura o implicare maximă a părților interesate locale;
  • Parteneriate pentru acțiuni, conduse de autoritățile locale și regionale, în special în țările globale de sud, în țările cel mai puțin dezvoltate și în statele insulare mici dezvoltare, pentru a ne asigura că răspundem nevoilor urgente ale orașelor și regiunilor cele mai vulnerabile.

Reamintim că instituția Curții de Conturi a descoperit, în urma verificărilor pe 2014, că Primăria Cumpăna a produs un prejudiciu bugetului de stat de aproape un milion de lei. Mai exact, 953.000 de lei. Detalii mai jos:

Primăria Cumpăna a atacat în instanță decizii ale Curții de Conturi. De ce s-a dus Mariana Gâju în Bruxelles pe banii comunei


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O fată de 18 ani a sărit în Dunăre și este de negăsit

Dum nov. 12 , 2017
  O fată de 18 ani s-a aruncat în Dunăre, de pe Podul de la Cernavodă. Tatăl fetei a reclamat dispariția, după ce i-a găsit rucsacul în apropiere. Numele fetei este Teo Zamfir. Scafandrii de la ISU au căutat-o în zadar până acum. Căutările vor fi reluate mâine. Familia fetei […]

V-ar putea interesa și: