Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, vrea pensie specială, ca să i se redea „DEMNITATEA”

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna
Mariana Gâju, primar PSD Cumpăna: „Vrem ca și pensia, după ce o viață ți-ai pus-o în slujba comunității, să-mi redea demintatea”

Primarii vor şi ei pensii speciale! Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România s-au plâns că, după şapte mandate, au pensii foarte mici, chiar sub salariul minim. Ei se consideră uitaţi de parlamentarii pe care i-au sprijinit în campaniile electorale şi care beneficiază de pensii speciale.

„Vrem ca și pensia, după ce o viață ți-ai pus-o în slujba comunității, să-mi redea demnitatea” – primar comuna Cumpăna, jud. Constanța, Mariana Gâju.

În 2016, primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, câștiga circa 11.000 pe lună, fiind unul dintre cei mai bine plătiți primari din România. Pe lângă salariul de 39.353 de lei, aceasta a obținut și venituri de 21.588 de euro din rambursarea cheltuielilor de deplasare și de ședere pe care le-a avut la Comitetul Regiunilor. Asta înseamnă peste 98.000 de lei, deci de aproape trei ori mai mult decât salariul de primar. Un calcul simplu ne arată că Mariana Gâju are venituri lunare de 11.464 de lei, fiind astfel unul din cei mai bine plătiți edili din România. Sumele apar în declarația de avere înregistrată în data de 15 iunie 2017. Detalii AICI.

Primăria Cumpăna confundă mall-urile de cumpărături cu molurile portuare. De ce s-a dus Mariana Gâju în China

Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, s-a dus în Germania să încerce să rezolve problemele climatice ale Terrei

Primăria Cumpăna, gafă de „Valentine’s Day”

„În momentul în care au apărut pensiile speciale, pe care dumnealor și le-au adjudecat, la noi nu s-au gândit” – primar comuna Albota, jud. Argeș.

„Dumneavoastră ați ajuns acolo datorită nouă. Noi nu suntem la comune datorită dumneavoastră” – primar comuna Tarcău, jud. Neamț.

Vicepremierul Paul Stănescu le-a dat dreptate primarilor. Însă nu consideră că pensiile speciale sunt o soluţie.

„Le spun colegilor mei parlamentari, când ajungi acolo, începi să te uiți în sus așa, te ia plafonul ăla de cap și zici că ai ajuns că ai fost tu deștept” – Paul Stănescu.

Cumpăna, condusă de 18 de ani de primărița Mariana Gâju, PSD, a devenit o comună săracă. Vezi o comparație cu Șelimbăr, Sibiu

Premierul susţine că e nevoie de o analiză serioasă, înainte de a lua o decizie.

În rândul parlamentarilor părerile sunt împărţite, chiar şi în interiorul aceluiaşi partid.

Printre categoriile profesionale care beneficiază de pensii speciale se numără parlamentarii, magistraţii şi militarii.

În 2016, o lege care prevedea pensii speciale pentru aleșii locali a fost declarată neconstituțională.

Sursă articol: Știrile TVR


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, vrea pensie specială, ca să i se redea „DEMNITATEA”

  1. primarita a muncit atat de mult , inca vare falcile de pucica ! in loc de lantugul de aur de la gutul gros i-ar sade mai bine cu o sarma in rat !da cine te-a obligat fa japita sa candidezi ? ati spus voi vreodata in vreo campanie electorala ,sau program de guvernare ca daca ajungeti la putere va faceti pensii speciale ? acu grohaii dihanie, cand esti babeta de pensie ?da art 102 din legea 263/2010 cum ati incalcat-o ,umilind 5,2 milioane de pensionari pe puncte timp de 8 ani ?l-ai atentionat vreodata pe jigodia de dragnea sau ponta sau danciuloaia ca sunt niste ticalosi , mincinosi ? o s-o luati in bot de la acesti pensionari si la urmatoarele alegeri daca macar nu va cereti bscuze pt nernicia voastra !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce autovehicule NU AVEȚI VOIE să parcați în Constanța

lun feb. 26 , 2018
Poliția Locală Constanța anunță că este interzisă staționarea sau parcarea pe raza municipiului Constanța a vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitatea mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de deținere. Măsura este în conformitate […]

V-ar putea interesa și: