Primărița Mariana Gâju a permis construcții nelegale, mai mulți înțelepți se străduiesc să rezolve problema

Mai multe case au fost construite în Cumpăna pe malul canalului, deși primărița Mariana Gâju, PSD, primise documente oficiale de la Administrația Canalelor Navigabile prin care i se spunea, negru pe alb, că acele construcții sunt în zona de protecție a Canalului Dunăre Marea Neagră.

Credeți că primărița a luat vreo măsură? A luat. A continuat să organizeze diverse festivaluri, pe principiul „țara arde, babele se piaptană”, a continuat să plătească generos bani publici pentru promovare.

Când a văzut că pământul o ia la vale, a amenințat că va scoate oamenii în stradă. Oamenii care nu ar fi trebuit să construiască în acea zonă, nu ar fi trebuit lăsați de primărie. Chiar nu vezi că sub nasul tău apar locuințe?

Răul a fost făcut. Acum, mai mulți înțelepți, ca să folosim o analogie populară, se chinuie să scoată bolovanul din apă.

„În localitatea Cumpăna, construcțiile efectuate în zona de siguranță a Canalului Dunăre-Marea Neagră, construcții care au dus la erodarea și prăbușirea malului, pot avea efecte negative și asupra celorlalți locuitori ai comunei. Acum, alte instituții trebuie să îndrepte greșelile trecutului, pentru un prezent stabil și un viitor liniștit în rândul comunității.
Alături de conducerea ISC Constanța, am luat legătura cu reprezentanții RAJA Constanța, care oferă servicii de apă și canalizare pentru întreaga comună. Doar că, unele lucrări preluate de aceștia în zona de risc pot afecta o arie mult mai largă a comunei, până la 2.000 de oameni. Avem nevoie de cunoașterea în detaliu a perimetrului de siguranță, care trebuie stabilit de autoritățile locale, în conformitate cu hotărârea CJSU, astfel încât reprezentanții RAJA să poată implementa soluțiile tehnice pentru refacerea rețelei.”, a anunțat, joi, prefectul Constanței, Silviu Coșa.

Astfel, concluziile expertizei tehnice vor fi aplicate în teren, iar fiecare cetățean va avea, treptat, parte de soluții viabile și de ceva mai multă liniște, în fața unei amenințări care le pune în pericol agoniseala de o viață.

„Sperăm că, în al doisprezecelea ceas, comportamentul persoanelor responsabile va fi în spiritul și litera legii, astfel încât cetățenii din zonă să nu sufere și mai mult.”, a subliniat prefectul.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • Oare numai Primarul poarta vina ? Este cazul sa se aplice Legile ,trebuie sa raspunda TOTI care au dat avizele ptr.aceste constructii .Functionarii astia (asa zisi dumnezei) sa raspunda penal atunci cand deciziile lor aduc prejudicii grave .Sunt platiti sa-si faca datoria si nicidecum sa-si umple conturile cu mita luata incalcand Legile

Leave a Reply

Your email address will not be published.