Primarul Chelaru și ex-primarul Matei, condamnat penal, umăr la umăr, zâmbind, în Turcia

Nicolae Matei se află la aceeași masă cu Florin Chelaru, în Gemlik, Turcia. Se observă că actualul primar estea la marginea mesei, în stânga fostului edil condamnat penal (în roșu) (foto: Facebook)

Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, și ex-primarul Nicolae Mandat, condamnat penal pentru că a mituit mai mulți polițiști cu terenuri, au fost fotografiați, umăr la umăr, în Turcia.

Fotografia este făcută în orașul Gemlik, oraș cu care Năvodari este înfrățit de aproape 20 de ani. De multe ori, delegații oficiale din cele două țări și-au făcut vizite reciproce. La ele au participat atât primarii, cât și unii dintre consilieri.

Din delegație au mai făcut parte, din câte se poate vedea în fotografiile postate pe Facebook de gazde din Turcia, și Nicoleta Stoica, fost membru in Consiliul de Administrația la Termica Distribuție Năvodari (CA-ul este desființat acum), precum și consilierul Ilie Coman, PSD, însoțit de soție, consilierul local Surdu Marian, PSD, consilierul local Stan Liviu (care și-a dat chiar check-in și a spus că se simte „încrezător în Gemlik”), dar și doi consilieri PNL, Dumitrescu Daniel si Costina Paraschiv, din informațiile noastre. Autoritățile din Turcia au invitat toți consilierii locali. Unii au acceptat, unii au refuzat.

În 2016, reprezentanții primăriei Năvodari au precizat că orașul Năvodari este înfrățit cu orașul Gemlik din anul 2001.

„Invitația pentru orașul Năvodari a fost făcută de primarul orașului Gemlik, cu ocazia sărbătoririi «Zilei Festivalului Măslinilor». Toți consilierii au fost înștiințati de posibilitatea participării la acest festival. Din păcate, numai doi consilieri și primarul au putut participa. Primăria Năvodari a fost reprezentată de primarul Chelaru Florin și consilierii Nicu Moruzi și Ciprian Zidaru. Matei a fost invitat în nume propriu de către autoritățile orașului Gemlik, dar și de foștii primari ai orașului Gemlik. Primăria Năvodari nu a alocat nici un leu pentru această delegație, toate costurile fiind suportate de către participanți. Toate costurile lui Matei Nicolae au fost plătite de către dumnealui.”, spuneau aceștia.

Matei s-a înscris din nou în PSD, de unde a fost, evident, exclus după ce a fost condamnat penal. Se zvonește chiar că își dorește să candideze la un nou mandat de primar.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie-octombrie 2012, Nicolae Matei ­i-ar fi solicitat unui ofiţer de poli­ţie judiciară cu funcţie de conducere(denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic.

În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012. 

„Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 lei. În realitate, nu s-a plătit nici un ban. În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Vâlcu, a dat, în faţa notarului, o declaraţie care nu corespunde adevărului, susţinând că a primit suma de 59.000 lei, reprezentând preţul achiziţionării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv”, potrivit DNA.

Nicolae Matei este cercetat și în alte dosare, pentru investiții ale Primăriei Năvodari, retrocedări și finanțarea clubului de fotbal Săgeata Năvodari.   

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.