Primarul Chițac a dat undă verde unui bloc de 15 etaje în Mamaia, criticat de un expert

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le-a propus consilierii să voteze un plan urbanistic de detaliu prin care se permite construirea unui ansamblu turistic în Mamaia care va conține un bloc de 15 etaje și unul de 8 etaje.

Adresa exactă este bulevardul Mamaia nr. 564.

Investitor este firma Gamaro Black Sea SRL. Acesta a obținut un certificat de urbanism în data de 17 septembrie 2021, deci tot în mandatul lui Vergil Chițac.

Specialiștii din Comisia tehnică de amenajarea a teritoriului și urbanism au avut rezerve mari față de investiție.

Arhitectul Ionică Bucur, unul din cei mai experimentați urbaniști pe care îi are România, a punctat:

„Am rețineri cu privire la raportul dintre spațiul construit și neconstruit al lotului (construit excesiv). Spațiile verzi pe terase este mai mult o stratagemă decât o soluție reală, durabilă în timp. Am de asemenea rețineri din cauza înclinării balanței în defavoarea spațiilor libere/neconstruite în stațiunea Mamaia. Spațiile neconstruite sunt la fel de necesare ca și cele construite. Fenomenul „overturism”, conform politicii UE cu privire la gestiunea integrată a zonei costiere, constituite un factor de presiune asupra resurselor zonelor costiere. Conceptul propus, cât și dimensiunile propuse pot fi benefice pentru investitor, dar nu același lucru se poate spune despre atractivitatea și competitivitatea turismului la Mamaia și în final despre beneficiile pe termen mediu și lung ale comunității.”

HCL-ul poate fi consultat AICI.

Potrivit Termene.ro, Gamaro Black Sea SRL a avut în 2022 un angajat, o cifră de afaceri de 547.456 lei și un profit de 365.535 lei.

Acționarii firmei sunt BDG Import SRL – 33,35%, Roman Iustin Fabian – 33,29%, Manole Gheorghe – 16,88%, Vasile Domente – 16,68%. Ultimii doi sunt din Buzău.

BDG Import SRL se ocupă de comerț cu ridicata al băuturilor. În 2022 a avut o cifră de afaceri de 349.961.349 lei și un profit de 37.320.669 lei, realizat cu o medie de 138 de angajați. Acționarii sunt Berciu Petru – 43%, Biriș Ion Andrei – 20%, Pazare Cristina – 19%, Gizdavu Ovidiu – Septimiu – 18%.

Roman Iustin Fabian a fost politician PDL și PNL, ocupând funcția consilier municipal din partea PDL, din care și-a dat demisia în 2016, declarând:

„Voi continua să muncesc şi să sper că oraşul nostru va avea un altfel de viitor, un altfel de primar decât până acum, că cetățenii Constanței vor avea soarta pe care o merită. Mulțumesc constănțenilor, colegilor și celor care mi-au fost alături pe parcursul activității mele în aceşti patru ani. Continui să sper că în Constanța se poate și altfel, se poate și mai mult pentru constănțeni din partea celor pe care îi aleg și îi reprezintă.”

Este cunoscut pentru că deține hotelul Nyota din Mamaia, (profit de 187.579 lei în 2022) împreună cu soția, și pentru clădirea de pe strada Sarmisegetuza, la numărul 40. A construit un bloc în locul unei case istorice, păstrând fațada. A fost multă vreme un apropiat al omului de afaceri Gabriel Comănescu, susținător al lui Vergil Chițac.

Proiectul a fost adoptat în vara acestui an.

Erată: Într-o versiune anterioară, a apărut informația eronată că proiectul urma să fie votat în noiembrie.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Primarul Chițac a dat undă verde unui bloc de 15 etaje în Mamaia, criticat de un expert

  1. Primarul Chițac s-a dovedit a fi unul dintre cei mai slabi gospodari din sud estul Europei ! Nu are habar de ce înseamnă arhitectura care ar trebui să păstreze o anumită linie în dezvoltarea imobiliară . El și echipa lui de incompetenți pun botul la orice șpagă data de mafia imobiliara. Au distrus Constanța pentru generații întregi de acum încolo . Băgați la Poarta Albă și confiscarea averilor pana la al 9-lea neam !

  2. S a vandut si Chitac , a dat autorizatii pe banda rulantă unora care aveau inregistrari cand injura pnl isti de la București , si asa au aparut in oras niste blocuri care strica tot aspectul zonei . 15 …18.. etaje in mijlicul celor de max 6 etaje. Ca niste prajini in lanul cu grau. Mare vanzator a devenit si primarul asta neam prost.

  3. Împreună cu Mazăre fac o echipă de hoți!
    Papay Marinarul ne-a ținut 4 ani în praf și mizerie .
    Tot PNL-ul este plin de impostori !

  4. Din păcate, oricine ar veni la Primărie va face la fel. Pana nu se schimba mentalitatea, generațiile, strategia de tara, vom fi victime, cu orice partid politic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Florin Cocargeanu: Vergil Chițac vrea să desființeze 10.000 metri pătrați de spații verzi

mie nov. 29 , 2023
Florin Cocargeanu, liderul consilierilor municipali USR, a anunțat, pe pagina sa de socializare, că, printr-un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi, primarul Vergil Chițac își propune să dea în administrarea Confort Urban SRL un teren de 10.000 de metri pătrați. „Este […]

V-ar putea interesa și: