Primarul Chițac anunță un bazin olimpic. Zeci de comentari ironice pe pagina sa. Liderii PNL îl ignoră

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, azi, că „dă startul realizării unui bazin olimpic.” A fost, de fapt, o postare pe pagina sa de Facebook.

În primele cinci ore, a avut 390 de reacții, din care mai mult de un sfert, 109, au fost hohote de râs. Au fost și 195 de comentarii, dintre care foarte multe scrise într-un ton ironic.

Am remarcat și faptul că președinții PNL Constanța, Bogdan Huțucă (cea județeană) și Septimiu Bourceanu (cea municipală) au ignorat anunțul. Ambii au postat însă cuvinte frumoase, în această seară, despre primarul din Techighiol, Iulian Soceanu, care a reușit să reabiliteze teatrul de vară din localitate. Veți spune că e un proiect doar. Ei bine, Bogdan Huțucă a salutat anunțul lui Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, care a spus că a făcut un prim pas pentru construirea unui nou spital județean.

„Te-am votat să faci treabă, nu să ne minți frumos”

Cum spuneam, au fost multe comentarii de la constănțeni obișnuiți. Am selectat câteva:

 • Numai basme, vom, vom si iara vom, zi de un proiect terminat, domnu pensioner te-am votat da faci treaba nu sa ne minti frumos.
 • Orașul colcăie de câini vagabonzi, mizerie, gauri in asfalt și primarul “Abramburel” visează cai verzi. DEMISIA!
 • Jenant. Despre baza sportivă de la Badea Cârțan nu se mai spune nimic? Spațiul de la Palatul copiilor arată execrabil. Cluburile școlare sportive, clubul de la Flămânda , mai au puțin și se prăbușesc. Iar acest domn visează să construiască stadioane și bazine olimpice, când nu este capabil nici să întrețină ce este deja realizat. Mare păcăleală au luat constănțenii cu acest amiral de birou.
 • Dacă vreți, puteți renova bazinul de la clubul elevilor, până construiți un bazin olimpic, la planuri toți suntem cei mai buni !!!
 • Eu nu înțeleg de ce zona se numește Madrid? Nu este destul că atunci când pășești pe faleză te întâmpină o cafenea cu nume englezesc? Unde este România cu limba ei cu tot?
 • Alături de noul stadion, de noua sală polivalentă și de sutele de terenuri de tenis și baschet, merge și un bazin olimpic! 
 • Un viiitor bazin linga un viitor bulevard linga un viitor oras care sa fie cel putin functional…ceva in prezent?
 • Anuntati ne cu o zi inainte de deschidere, de proiecte pe hartie ne am saturat.
 • Problema e că doar dați startul, dar nu mai finalizați nicio cursa.
 • După ce ați construit atâtea parcări, spații verzi, chiar și sala Sporturilor sau stadion de fotbal era timpul și pentru un bazin olimpic. Bine că n-avem campioni români la hipism că făceai și hipodrom în Constanța. Dar efectiv, în afara de a trage niste dungi și a cere bani pentru parcare, ce s-a făcut concret că aveți aproape 2 ani de când sunteți la primărie?
 • “Dinamica de dezvoltare”:)))) Voi băgați o conducta de 5 km in 4 ani…
 • Amagiri ..investitii…??? Wow
 • Aceasta administratie… primaria nu este capabila sa intretina orasul curat de bun simt…totul PUTE pe romaneste… este un haos fara margini in tot orasul…suntem ingropati in moloz, nu exista strazi fara o avarie… gazon, fantanile care mai primeneau seara aerul sunt focare de infectii vezi pe cea de la Dacia, au ingramadit niste flori in anumite intersectii in rigole…iar la 2 m sunt buruiunile cat casa…vezi intersectia Mircea cu Bdul …
 • Pomii cad hatisuri ginoaie …gramezi…
 • Nu, nu se mai poate…
 • Rusine sa va fie …investitii noi …banii ptr investitii noi va intereseaza…
 • Închide ca te sunam noi daca e!
 • Ma miram cat o sa mai dureze sa bage si el capul in poza
 • Eu credeam ca au inceput deja pe banda 3 de pe Aurel Vlaicu
 • Viitorul bazin pe viitorul bulevard in viitorul oraș din viitoarea țară…. Adică peste 2543235 ani
 • Atat construieste Nea Vergil…. cu siguranta , in 2000 de ani va muta Constanta pe luna! Ori va o face insula in Pacific!
 • Ar trebui construite terenuri de sport in toate cartierele, copiii nu au unde face activitati sportive in jurul blocurilor
 • Nu v-ar fi rușine să vă fie! Dacă vreți olimpism, Ștefan cel Mare este un focar de infecție olimpic. Mai bine mergeți la olimpiada de ciumă bubonică. Acolo, luați primul loc. Ați merita să stați la închisoare pentru insanitatea pe care ați creat-o.
 • Mai, eu vreau trotuare civilizate înainte de toate….
 • Aproape am râs !!! Cu nişte FAPTE nu te lauzi ! Fă-le, apoi te lăudăm noi….Restul e doar bla ,bla !
 • Ce gluma. Nu a-ti fost în stare să terminati cu Spitalul de infecțioase si ne spuneti de bazine de înot. Terminati macar o parte din ce ati inceput
 • In ce an?
 • ATI construit un spital,ați construit parcări, ați construit un parc de zeci de ha. Nici nu mai stiu câte ați construit. Astea câte una pe zi. Nu vrem doamne ca nu mai avem loc în oraș de atâtea realizări mărețe.
 • Și mai visați la bazin olimpic. Într-adevăr visurile nu costa bani.
 • Baaa nea Chitac? Începe sa crești calitatea vieții cetățenilor prin a construi ceva, a reabilita ceva ca sunt destule. Poți sa începi însă să aprobi acel regulament al parcărilor sa nu mai fie japcarit aproape tot orașul, ca de fapt n ai construit absolut nimic
 • De parca ne doare gura sa facem bazine, sali polivalente, stadioane…
 • Stadionul nou l-ai făcut, sala polivalenta e gata și aia, acum faci și bazin olimpic… 😂😂😂

Probabil edilul nu citește mesajele. Acesta a declarat recent, într-un interviu pentru jurnalista Feri Predescu, că nu știe că locuitorii Constanței sunt nemulțumiți de el.

Mesajul primarului

Iată și ce a scris primarul V. Chițac:

„Continuăm investițiile cu un nou obiectiv așteptat de constănțeni: construim un bazin olimpic

În lumina investițiilor masive pe care le derulăm în orașul nostru și a performanțelor recente pe care campionul David Popovici le-a obținut la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, consider că este necesar să vă aduc la cunoștință un nou mare proiect pe care îl pregătim pentru orașul nostru de mai multe luni: construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid, DN 3C și DC 89. În câteva zile, pe data de 29 iunie, voi supune votului consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate.

Calitatea vieții în Constanța va crește nu doar datorită proiectelor pe care le derulăm în infrastructura rutieră, în termoficare sau în transportul public, ci și datorită atenției pe care o acordăm reabilitării și dezvoltării zonelor de agrement și de practicare a sportului. Orașul nostru nu deține în acest moment nici un bazin de înot, în vreme ce unul olimpic (de 50 de metri) nici măcar nu a fost adus în discuție până în acest moment, astfel că ne dorim să satisfacem o mai veche dorință a tuturor constănțenilor. Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.

Țin să vă reamintesc că zona delimitată de viitorul bulevard Madrid, DN 3C și DC 89 se află într-un amplu proces de dezvoltare. Aici am demarat mai multe proiecte majore, care se vor concretiza în dezvoltarea unui nou pol de interes al Constanței. Acestea sunt:

– Bulevardul Madrid (zona Cartier Tomis Plus), precum și legătura cu arterele principale din zonă – studiu de prefezabilitate aprobat prin HCL nr 194/2020;

– Amenajarea de parcuri urbane publice noi, de mari dimensiuni (în suprafață totală de aproximativ 70 hectare);

– Reabilitare/modernizare drum, realizare arteră adiacentă – rută ocolitoare Constanța – legătura A4 cu DN 2A (Bd. Tomis), viitorul bulevard Madrid și DN 3C.

Pentru realizarea bazinului olimpic, costurile ar urma să ajungă la suma de aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Precum dumneavoastră, și eu, la rândul meu, sunt nerăbdător să văd cum toate aceste planuri devin realitate. Vă asigur că, în acest moment, orașul nostru beneficiază de una dintre cele mai mari dinamici de modernizare și de dezvoltare din țara noastră. Se întâmplă lucruri bune.

Să aveți parte de un sfârșit de săptămână după cum vi-l doriți!”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Captură impresionantă de țigări de contrabandă: valorau 11 milioane lei

Sat Jun 25 , 2022
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit într-un autocamion și în două locații de pe raza județului Constanța 760.000 de pachete cu țigări de contrabandă, fără timbru fiscal. În data de 23.06.2022, în jurul orei 20.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au oprit pentru […]