Primarul Chițac, consilierii PSD și cei PNL ne-au mai băgat mâna în buzunare ca să ne ia 56 milioane lei

Vergil Chițac, primar, Ionuț Rusu, viceprimar, și liderul consilierilor municipali PNL, Costin Răsăuțeanu, fost viceprimar și liderul consilierilor municipali PSD

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a propus consilierilor să ia 56 milioane lei de la constănțeni pentru a-i da firmelor care reabilitează bulevardele, PSD și PNL au fost de acord.

Azi a fost ședință extraordinară de Consiliu Local în Constanța. Unul din proiectele de pe ordinea de zi, care nu mai suporta nicio amânare, de aceea a și fost ședință extraordinară, a fost suplimentarea sumelor pe care le plătim firmelor care reabilitează bulevardele din Constanța.

Proiectul a trecut, cu votul noului USL, adică PSD + PNL. Consilierii USR s-au opus.

Suplimentarea de fonduri este de circa 56 milioane lei.

Pentru bulevardul Lăpușneanu, suma necesară pentru realizarea proiectului era, în 2019, de 91.361.641 de lei, iar acum se ridică la 113.841.931. Asta înseamnă că primarul Chițac propune o creștere de peste 22 de milioane de lei.

Pentru zona centrală a orașului, în 2019, suma calculată necesară reabilitării zonei era de 89.854.757 de lei, iar Chițac a crescut suma la 111.971.468 de lei, ceea ce înseamnă o creștere tot de peste 22 de milioane de lei.

Pentru zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei, suma era de 69.800.962 de lei, acum a ajuns la 81.613.958 de lei.

Fostul viceprimar Florin Cocargeanu, USR, a cerut explicații. Acesta a subliniat și că firmele sunt în întârziere, dar nu au fost amendate niciodată. Primarul a negat, a spus că lucrările sunt în termene și s-a supărat. „Ce ați vrea, domnule, să aducă firmele bani de acasă?”, a răspuns acesta.

Edilul a mai spus că banii în plus vor fi alocați fie din împrumuturi bancare, fie din bugetul local. Același primar spune că orașul este în faliment.

Rapoartele de specialitate sunt semnate de directorul executiv Ani Merlă, care lucrează în primărie de pe vremea lui Radu Mazăre.

Aceasta spune că majorarea este o „ajustare a prețurilor din oferta inițială în raport cu evoluția indicelui total de cost în construcții stabilit de Comisia Națională pentru Statistică”.

Ședința de consiliu a fost convocată în sistem on-line.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Primarul Chițac, consilierii PSD și cei PNL ne-au mai băgat mâna în buzunare ca să ne ia 56 milioane lei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a cerut insolvența Nordis Management SRL

mar oct. 10 , 2023
Tribunalul București a judecat luni, 9 octombrie 2023, cererea privind intrarea în insolvență a firmei Nordis Management SRL. Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul se va pronunța la data de 16 octombrie 2023.  Conform portalului instanțelor de judecată, în dosarul 17707/3/2023, ca debitor apare compania Nordis Management SRL, iar pe […]
nordis datorii

V-ar putea interesa și: