Primarul Chițac pregătește desființarea a sute de locuri de parcare în Mamaia. Îi încurajează pe turiști să folosească transportul în comun

parcare mamaia

Primarul Chițac a explicat luni, într-o conferință de presă susținută la invitația Alianța Pentru Turism, în Eforie Nord, că primăria este incapabilă să asigure locuri de parcare pentru toți turiștii care vin în Mamaia și că un proiect la care se lucrează în prezent va duce la desființarea a sute de locuri de parcare. Acesta a afirmat că se va încuraja transportul în comun în stațiune.

Vergil Chițac a spus franc: „Nu putem asigura un loc de parcare pentru fiecare turist care vine cu mașina în Mamaia. Vrem ca turiștii din Mamaia să folosească transportul în comun, nu mașinile.”, a subliniat edilul.

Chițac a precizat că în anii 90 erau 12.000 de locuri de cazare, acum sunt 25.000, la care se adaugă și cele din blocurile de apartamente. Stațiunea are puțin peste 7.000 de locuri de parcare.

Primarul a spus că tot bulevardul care traversează stațiunea va intra în reabilitare. Contractul nu a fost semnat, se lucrează la el.

„Dacă facem asta pe mobilitate urbană, nu poate fi făcut decât dacă prima bandă este dedicată transportului în comun. Unul modern. Asta ne dorim să facem noi acolo.”, a mai spus primarul.

Așadar, toate locurile de parcare de pe bulevard vor dispărea, așa cum dispar cele din Constanța, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Chițac a mai spus că „oamenii nu vor să plătească parcarea”.

„De ce să plătească dacă timp de 30 de ani nu au plătit nimic? Dar pot să îi oferi ceva care e domeniu public fără să plătești ceva, după ce il amenajezi, trasezi?”, a mai spus Chițac.

„Unul și-a dat jos plăcuțele de la mașină ca să nu plătească parcarea. Am făcut acolo o parcare de 300 de locuri. Am oferit-o contra unui abonament modic, de 199 de lei pe an, celor care au rezidenta acolo. 36 au cerut abonamente.”, a conchis acesta.

Primarul Chițac a mai spus că știrea conform căreia parcarea este scumpă este un fake-news și că totul este „direcționat”. „Se bat stațiunile din Grecia cu Mamaia”, a afirmat acesta, puțin exagerat, din punctul nostru de vedere.
24 thoughts on “Primarul Chițac pregătește desființarea a sute de locuri de parcare în Mamaia. Îi încurajează pe turiști să folosească transportul în comun

 1. Pe Lapusneanu a ras toate locurile de parcare. Nu a avut importanta ca acolo este singurul parc din Constanta, nu au avut importanta nici businessurile stradale care, evident, vor falimenta. Credeti ca il va opri ceva in mamaia ? Dar eu as vrea sa conduceti prin exemplu. Lasati masina in Eforie, luati microbuzele. Desfiintati parcarea primariei, toti sa vina cu ctbus la munca. Daca nou ne cereti asta, inseamna ca e usor de realizat. Conduceti prin exemplu!

  1. Du.te ba la Socola. Cate locuri de parcare ai facut mă ordinarule?Ai distrus tot orasu. Tot orasu l.ai săpat. Ești o rușine de primar. Stai dracu acasă dak nu ești în stare de nimic. Tu dacă te duci in concediu la munte, te duci cu mijlocul de transport în comun? Ia spune ba istețule, unde.si parchează turistul mașina în Constanța că sa ia mijlocul de transport în comun pt a ajunge in Constanța? Ai nenorocit tot orașul și o stațiune întreaga. Sa.ti fie rușine. Ia zi mașinile care nu mai pot parca pe Alexandru Lăpușneanu unde le.ai făcut ba loc de parcare? Parcăm in Eforie?

   1. Mergi tu ,ba bemveistule, cu transportul in comun. Mergi cu trenul până la destinație că sa vezi cum este. Și apoi să comentezi. Primar fara creier.

 2. ”Domeniul public” înseamnă ”al cetățeanului” nu după conceptul comunist ”pădurea aparține statului”, adică jmekerilor, iar cetățeanul nu are dreptul nici să calce pe iarbă…

 3. Distruge tot! Asta e misiunea lui. Reabilitează un bulevard, care rămâne pustiu. Pentru cine?!

 4. Pai domn primar, nu știu cum să vă spun dar ziceați ceva cum că românii nu vor să plătească ca afara, bla, bla bla. Pai bine bre dar de ce nu oferiți și voi salarii decente ca afara sa putem plati și noi toate mărunțișurile astea modice cum le numiți. Pt voi grangomanii or fi modice dar pentru alde noi amărăștenii reprezintă o treime din salariu, așa mari avem salariile. Vreți că afară doar la obligații dar la drepturi nu caraiti nimic. Sunteți de toată jena.

 5. cineva ar trebui sa l opreasca pe acest idiot pursange
  dle primar chiar esti un tampit la xap?

 6. Brusc după ce au micșorat taxa desființează locurile de parcare ,dacă nu aduc bani la buget nu sunt bune .

 7. Un primar zero barat, care isi bate joc de cetateni. Nu a facut nimic bun pt oras. Apoi, Mamaia este statiune, nu oras, si trebuie sa aiba cat mai multe locuri de parcare.
  Jos chitac!

 8. lucru bun ar fi sa -si rontaie pensia speciala, acasa la Eforie. Ne-a pacalit si odata cu alegerea luil a luat plasa toata dreapta constanteana.

 9. Fara un transport public de calitate niciun oras nu are viitor. Din pacate putina lume intelege asta.

 10. Ați vrut Chitac na sa vă iasă pe nas n-ați ascultat ce se spunea atunci un amiral de carton făcut gradat la apelul bocancilor un papleacă care nici să vâslească nu știe condus de arhitecta orașului o boraciune de femeie așa o să arate și orașul bine dracu că m-am mutat la țară să nu mai aud de ei

 11. Sa imi spuna cum sa vin cu mijloc de transport in comun din Botosani cu familie, cu purcel si cu catel.

 12. Am ascultat sfatul dumneavoastră domnule primar și în wechend de mers cu transportul in comun.La întoarcere spre domiciliu am așteptat la poarta2 25 de minute autobuzul.Asa că mă las la mana mea de acum încolo.Multumesc pentru servicii.

 13. Cel mai cretin primar din toate timpurile. Cea mai mare țeapă care am luat-o vreodată.

  1. De ce dati voie in continuare sa se tot construiasca daca stiti ca nu se poate oferi si loc de parcare? Idiotilor, toti din ptimarie si consiliu.

 14. Ce sa-i ceri unui bacter care toata viata a luat bani de la stat si singurul sau tel in viata a fost fuga dupa functii. Contraamiral fara scoala militara, facut la apelul bocancilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Din 2.300 de femei care au făcut mamografie în cadrul unui proiect gratuit, 17 aveau cancer

Mon Aug 1 , 2022
Institutul Regional de Oncologie Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, a prezentat astăzi  în zona Farului Genovez, Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar, cu care se efectuează mamografii gratuite în cadrul proiectului “ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de […]

V-ar putea interesa și: