Primarul Chițac spune că turismul este o prioritate în cooperarea cu mediile de business din Germania, dar uită sau nu știe că, în ultimii doi ani, în județ au ajuns numai 5.000 de turiști germani

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat astăzi, alături de prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, la întâlnirea comună cu Excelența Sa dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, aflat în vizită de curtoazie la Constanța.

Cu această ocazie, primarul Vergil Chițac i-a prezentat oaspetelui principalele oportunități de investiții în municipiu, precum și argumentele prioritare care susțin interesul unui investitor strategic pentru orașul Constanța.

Având în vedere că Germania reprezintă cel mai important partener comercial al României și a treia sursă de investiții străine directe, cu peste 24.000 de firme investitoare, majoritatea în sectoare industriale înalt tehnologizate, multiplicarea investițiilor germane la Constanța ar putea reprezenta o direcție prioritară a raporturilor dintre mediile locale de business din municipiul Constanța și agenți economici din Germania.

S-a convenit că domeniile care au cel mai ridicat potențial de cooperare sunt energia și turismul.

Recomandare: Americanii investesc în economia României mai puțin decât valoarea armelor pe care le vând aici. Feblețea lor e Ungaria

Proiectele privind exploatarea zăcămintelor de gaz din Marea Neagră, precum și oportunitățile de investiții în domeniul energiei eoliene conferite mai ales de noul cadru european în domeniul energiei (Pactul Verde European / EU Green Deal), reprezintă, în actualul context de criză energetică, posibile soluții prioritare de colaborare între mediile de afaceri din municipiu și parteneri din Germania. Promovarea unor proiecte de business în domeniu poate aduce beneficii sociale semnificative pentru locuitorii municipiului Constanța, de la noi locuri de muncă la dezvoltarea infrastructurii locale.

Recomandare: Romgaz a bătut palma cu americanii de la Exxon pentru gazele din Marea Neagră

În domeniul turismului, principalele oportunități și beneficii de dată recentă provin din implementarea programului de extindere a plajelor de-a lungul coastei, în contextul unor inițiative locale de amploare în domeniu: adoptarea Strategiilor de dezvoltare și promovare a turismului la nivel municipal și județean, precum și finalizarea, în perioada următoare, a demersurilor privind înființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) la nivel municipal.

Primarul municipiului a transmis cu această ocazie încrederea, bazată pe noutățile în domeniu, precum și pe activitățile intense de pregătire a noului sezon estival, că „va fi o vară turistică mult mai bună decât cele precedente”.

Ambasadorul Germaniei în România a apreciat potențialul municipiului și județului Constanța, în special în domeniile de mai sus, și a promis întregul său sprijin pentru consolidarea investițiilor germane în regiune.

Străinii nu prea se înghesuie pe litoralul românesc, în ciuda îndemnului primarului Chițac.

În primele 11 luni ale anului trecut, turiştii străini au fost în număr de 36715 persoane şi deţin o pondere de 2,9% în totalul turiştilor. Cei mai numeroși străini care au vizitat județul nostru în primele unsprezece luni din 2021 au fost cei din Albania (4681 persoane), din Germania (3673 persoane) și din Statele Unite ale Americii (3144 persoane), potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică.

În 2020, în județul Constanța au ajuns numai 1401 de turiști din Germania.

Recomandare: Wonder of the Seas, cea mai mare navă de croazieră din lume, este gata să-și primească primii pasageri. De ce nu va ajunge niciodată în Portul Constanța FOTO


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Primarul Chițac spune că turismul este o prioritate în cooperarea cu mediile de business din Germania, dar uită sau nu știe că, în ultimii doi ani, în județ au ajuns numai 5.000 de turiști germani

  1. Toate bune .Onoratul oaspete a trecut probabil si pe strazile zonei peninsulare avand carosabilul proaspat modernizat sau pe Str.Stefan cel Mare ,sau pe Bd.Lapusneanu (excelenta mobilitatii crerebrale ale edililor orasului ce se vrea turistic) sau pe Bd.Aurel Vlaicu….Adica s-a lamurit.

  2. Citești declarația că „va fi o vară turistică mult mai bună decât cele precedente” și nu știi ce să faci. Să râzi cu lacrimi sau să plângi? Cum vor circula turiștii pe Lăpușneanu, care mai are o bandă și jumătate pe sens? Bd. Mamaia începe și el să fie spart, pe la Pavilionul Expozițional sunt șanțuri deja. De Aurel Vlaicu nu mai spun, trebuia să fie terminat în decembrie, încă se lucrează și se va lucra. Vor termina lucrările din oraș până la începutul lunii iunie? Evident că nu. Și atunci cum va fi vara turistică mai bună decât cele precedente?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incidența cazurilor de Covid în județul Constanța

mar feb. 22 , 2022
Incidența cazurilor de Covid este în scădere în județul Constanța. Iată datele complete furnizate de Instituția Prefectului. LOCALITATE CAZURI LA 1000 DE LOCUITORI CAZURI CONFIRMATE MUNICIPIUL CONSTANŢA 19.66 6071 MUNICIPIUL MANGALIA 13.89 553 MUNICIPIUL MEDGIDIA 9.59 420 ORAŞ CERNAVODĂ 11.11 205 ORAŞ EFORIE 14.87 164 ORAŞ HÂRŞOVA 7.9 86 ORAŞ […]

V-ar putea interesa și: