Primarul Constanței a anunțat că sunt zone unde nu va da nicio autorizație de construcție

Așa arăta o stradă pe care primăria a acordat autorizații de construcție, dar pe care a asfaltat-o abia după circa 10 ani

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, duminică seară, pe pagina sa de socializare, că există locuri în oraș unde nu va acorda niciodată autorizații de construire.

„Părți importante rezidențiale din cartierele Palazu Mare sau Compozitorilor și mai sunt și altele au străzi desfundate. Oameni care au cheltuit o mulțime de bani și și-au construit case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu…în noroaie până la gleznă. Au fost emise Autorizații de Construcție fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament. Practic domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo…nu se respectă nici o regulă.”, a spus edilul.

Ieri i-a convocat la sediul primăriei pe cetățenii din zona Palazu Mare, străzile: Păpădiei, Salviei, Rozelor și Socului și le-a arătat variante de străzi în scheme, trasate după principiul ca pierderile să fie minime. Cei mai mulți dintre ei au acceptat să cedeze suprafețe din propriul teren.

„Dacă vor accepta toți , va trebui ca ulterior să fie întocmite acte notariale, să fie refăcute documentațiile cadastrale, să fie reactualizat domeniul public cu noile suprafețe, să fie recalculate impozitele pentru noile suprafețe. În paralel vom trece la acțiunea de construire a străzilor… carosabil, trotuare, borduri. Dacă sunt cetățeni care nu vor atunci va mai trece timp pentru a le expropria suprafețele de teren pentru cauză de utilitate publică.

Uitați ce greu e să repari ceva făcut anapoda? Înțelegeți de ce nu o să semnez Autorizații de Construcție în zone fără drumuri și utilități? De asta!”, a mai spus primarul.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

România, foarte departe de rata optimă de vaccinare

Sun Jan 17 , 2021
Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 17 ianuarie a.c., ora 17.00, este următoarea: Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 […]
vaccinare