Primarul Constanței: „Anul acesta, stațiunea Mamaia a fost, din punct de vedere al curățeniei și al siguranței, mult, mult mai bine față de alți ani”

decebal fagadau primarul constanței

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, s-a întors în oraș, de 1 mai, după ce și-a petrecut câteva zile în Barcelona, și a vorbit, la TV Neptun, despre cum au fost pregătite orașul și stațiunea Mamaia pentru începerea sezonului estival.

Edilul a precizat, de la început, că și-a propus să fie „un primar ceva mai discret”.

„Nu merg pe scenă, nu merg la deschideri, nu tăiem panglici. Pe mine mă interesează să ne pregătim cu toții, să ne întâmpinăm oaspeții așa cum se cuvine. Anul acesta am început mai devreme, prima întâlnire cu cei din turism, din zona Mamaia și Sat Vacanță, am avut-o pe 13 martie.”, a spus primarul.

În opinia sa, Mamaia a fost mult mai bine pregătită pentru debutul sezonului față de alți ani.

„Cred că anul acesta, stațiunea Mamaia a fost, din punct de vedere al curățeniei și al siguranței, mult, mult mai bine față de alți ani. De altfel, după această mini vacanță, exact așa vom continua. Facem iar curat, Poliția locală merge, încercăm să discutăm cu toți operatorii economici, să vedem cum îi putem sprijini, cum îi putem ajuta. În această lună și jumătate am văzut că, mai intens ca niciodată, toată lumea a cuplat la mesajul nostru de a face ceva pentru stațiunea noastră, pentru orașul nostru. Am văzut operatori care s-au alăturat efortului nostru de a face curățenie, pentru că au înțeles că Apele Române nu pot lua singure tot nisipul de pe promenadă. Toată lumea a participat, ba chiar o companie românească ne-a pus la dispoziție vopsea bleu Mamaia. Încercăm să aducem anul acesta, pe lângă curățenie și siguranță, un aer vintage. De exemplu, anul acesta vom avea o campanie de curățenie, de conștientizare pentru curățenie, o campanie prin care anunțăm turiștii că Mamaia noastră a făcut curățenie generală și vă invităm și pe dumneavoastră să respectați lucrul ăsta și să păstrați curățenie. De altfel, vom avea și o campanie prin care, pentru cei mai tineri, vom veni cu mesaje pentru protecția naturii”, a mai spus Decebal Făgădău.

În opinia sa, curățenia și siguranța sunt punctele forte ale stațiunii Mamaia, puncte care o diferențiază față de vecinii bulgari.

„Efortul de a face curățenie și de a oferi siguranță turiștilor și celor care lucrează în zona de turism este unul consistent. De altfel, diferențiatorul între ceea ce se întâmplă în zona Mamaia și ceea ce se întâmplă la vecinii noștri bulgari exact acesta trebuie să fie: curățenia și siguranța.”

Un altu lucru care poate atrage turiști este agenda de evenimente care va avea loc aici.

„Pe lângă acestea, noi venim cu o agendă de evenimente extrem, extrem de densă. Toată lumea la Mamaia, la Constanța, trebuie să plece cu o experiență și să povestească experiența personală. Ați văzut că în nordul stațiunii s-a vorbit limba engleză. Pe lângă festivalul Sunwaves s-au deschis câteva cluburi noi. Vom avea evenimente în toate zonele, dar și în oraș. Neversea se promovează singur. Îi invit pe toți constănțenii să facă o cursă cu autobuzul supraetajat, cu bus-ul turistic. Încercăm să generăm dezvoltare, din perspectiva economiei turismului, în cât mai multe cartiere. Asta nu înseamnă că evenimentele nu vor fi dispersate de-a lungul coastei.”, a punctat Decebal Făgădău.

Primarul Constanței are și un mesaj către toți turiștii:

„Veniți să ne vedeți, suntem oameni care zâmbim, punem pe masă ce avem mai bun, vă arătăm tradiția noastră, îmbinați utilul cu plăcutul, faceți-vă cadou o experiență de viață, nu o vizită la soare.”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Șmecherul care a intrat cu BMW-ul în mare, amendat cu 10.000 de lei

Tue May 1 , 2018
Șmecherul care a intrat cu BMW-ul în mare, în stațiunea Vama Veche, a fost identificat de IPJ Constanța și amendat cu 10.000 de lei. Este vorba despre un tânăr de 28 de ani, din București. „Circulația sau staționarea autovehiculelor pe plajă, cu excepția celor care asigură intervenții operative și a […]
bmw in mare