Primarul Constanței anunță 41 autobuze electrice și 125 de stații de autobuz

autobuze electrice cluj
Primele autobuzele electrice din România au ajuns în Cluj (foto: Facebook/Emil Boc)

Primarul Constanței a transmis vineri seară, pe pagina sa de Facebook, că a demarat procedura în sistemul electronic de achizitii publice pentru licitația de achiziție și montaj a 125 de stații de autobuz. Ofertele pot fi depuse până pe 2 noiembrie, dată la care va avea loc deschiderea lor.

„Este pentru prima dată în istoria orașului când se demarează un asemenea proiect. Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim, trebuie să știți că până acum orașul nostru nu a deținut stațiile pentru transportul public. Știu că este greu de crezut, dar Constanța a depins de operatorul privat de publicitate care deținea monopolul și care și-a ridicat toate cele 31 de stații din teren. Pentru că așa au înțeles administrațiile trecute să poarte de grijă orașului în ultimii 30 de ani. Odată cu acest proiect și cu achiziționarea a 41 de autobuze electrice, ne mai depărtăm puțin de practicile păguboase și de interesele din trecut și facem încă un pas spre normalitate.”, a spus acesta.

Noile stații vor fi construite din materiale de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu legislația, reglementările și standardele de calitate ale Uniunii Europene. Acestea vor fi dotate cu panouri de afișaj moderne și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp. De asemenea, din punct de vedere estetic, acestea se vor integra climatului și peisajului urban al orașului nostru. Durata contractului va fi de maximum 12 luni de la data semnării acestuia de ambele părți, furnizorul având obligația de a livra și monta cel puțin 20 de stații în primele 60 de zile.

„Dragi prieteni, sistemul de transport public trebuie modernizat în întregime astfel încât să devină eficient, iar mobilitatea și confortul călătorilor să se ridice la cele mai înalte exigențe. În acest fel, vom încuraja din ce în ce mai multă lume să folosească autobuzul în detrimentul mașinii. Vă reamintesc că am contractat și o flotă de 41 de autobuze electrice (20 de autobuze cu o lungime de 12 metri și 21 de autobuze de 10 m), Constanța făcând astfel primii pași spre un transport public prietenos cu mediul. Primul autobuz electric va ajunge în Constanța în luna decembrie pentru a fi testat pe traseu. Cu astfel de pași mărunți reparăm Constanța. Situații de genul acesteia cu stațiile de autobuz care nu au aparținut orașului și care frizează orice urmă de logică și de bun simț încă întâlnim la tot pasul. Este moștenirea cu care trebuie să ne luptăm și pe care o îndreptăm muncind cu perseverență, pricepere și cu bună-credință.”, a mai spus Vergil Chițac.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Primarul Constanței anunță 41 autobuze electrice și 125 de stații de autobuz

  1. Nu prea inteleg problema cu statiile. Cumva inutilul considera ca statiile sunt motivul pentru care lumea fuge de transportul in comun ? Inseamna ca nu a inteles nimic. Il invitam pe dl inutil sa conduca prin exemplu, sa faca naveta eforie-ct cu autobuzele. Si el si consilierii si restul din crema de la conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ședință de Consiliu Local în Constanța: se votează pentru blocuri și parcuri noi, majorarea prețului gigacaloriei

Fri Sep 24 , 2021
Consilierii locali din Constanța sunt chemați în ședință ordinară pe 30 septembrie 2021. Aceștia vor avea de votat PUZ-uri pentru construcția de noi blocuri, un proiect demarat de Horia Constantinescu, ce prevede construirea a două parcuri noi, de aproape 70 de hectare, dar și prețul gigacaloriei, pentru care s-a cerut […]
sedinta-consiliul-municipal-constanta