Primarul Constanței către consilieri: „Nu vă mai puneți probleme de legalitate, ci de oportunitate”

Primarul municipiului Constanța le-a atras vineri consilierilor municipali că ei nu trebuie să-și pună probleme de legalitate în momentul când votează un proiect de hotărâre, ci numai probleme de oportunitate.

„Mă adresez consilierilor cu decență. Dumneavoastră nu dați un vot de legalitate niciodată, ci de oportunitate politică. Legalitatea o stabilește aparatul primarului! Nimic nu ajunge aici fără aviz de la serviciul juridic. Al doilea este secretarul general care nu-și permite să pună pe ordinea de zi un proiect care nu îndeplinește condițiile legale. Dacă voi votați ceva, cenzura de legalitate o poate face Prefectura. Nu vă mai puneți probleme de legalitate, ci de oportunitate. Oricât credeți că știți drept – posibil să aveți – nu aveți dreptul ăsta! După 40 ani de șoferie mă duc la Miga și dirijez circulația, dar nu pot pentru că nu sunt polițist. Ieșiți din paradigma asta a legalității, văd că toți sunteți interesați de legalitate. Nu e treaba dvs să discutăm de legalitate! Dați un vot de oportunitate politică și cu asta basta!”, a precizat Chițac.

Primarul a fost contrazis vehement și bine argumentat de Costin Răsăuțeanu și de Dan Georgescu, de la PSD.

Ședința de consiliu în care a afirmat acest lucru poate fi urmărită mai jos.

Primarul Constanței a propus în trecut consilierilor proiecte care au încălcat și Constituția, și Codul Administrativ și Noul Cod Civil. Acestea trecuseră de toate filtrele din primărie. Spre norocul primarului și al consilierilor, Prefectura Constanța a descoperit nelegalitatea. Detalii AICI.

V-ar putea interesa și:

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Primarul Constanței către consilieri: „Nu vă mai puneți probleme de legalitate, ci de oportunitate”

  1. Corect ! Ce oportunitate aveau inlocuirea stalpilor de iluminat ,a bancilor si dalelor de pe Str.Stefan cel Mare deoarece fusesera montate in schema de modernizare cu doar 8 ani in urma ?Ce oportunitatea aveau si au cheltuielile din resurse publice pentru umplerea orasului cu asa zisele toalete ecologice (interzise a se folosi in toate tarile UE ,exceptie doar temporar la manifestarile publice ) ? Demararea unor lucrari publice simultan, pe trotuarele strazile si bulevardele orasului sunt si ele oportune pentru mobilitatea banului public in buzunarele firmelor care au si propus proiectele aducatoare de bani ? Dar si mai oportuna este cumva aruncarea banilor publici cu inlocuirea tevilor la sistemul de incalzire centralizata ,bolnav de cancer ultima faza ,in loc ca acesti bani sa fie folositi pentru a construi microcentrale de cartier ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Mangalia a finalizat un nou teren de minifotbal cu covor sintetic și nocturnă

Fri Sep 30 , 2022
Primăria Mangalia a finalizat, recent, un nou teren de sport, în Parcul „Diana”, destinat tinerilor, dar și adulților iubitori ai fotbalului. Este vorba despre un teren de minifotbal, amenajat pe o suprafață de 600 mp, lângă cel deja edificat, pe care se poate practica baschet, volei, tenis și alte sporturi. […]