Primarul Constanței, cu sprijinul PNL și PSD, acordă 100.000 de euro orașului Cahul din Republica Moldova pentru construirea unui complex sportiv, în timp ce elevii din Constanța nu au săli de sport

Primarul Constanței, cu sprijinul PNL și PSD, acordă 100.000 de euro orașului Cahul din Republica Moldova pentru construirea unui complex sportiv, în timp ce elevii din Constanța nu au săli de sport

Și fostul primar, și actualul au promis că vor construi săli de sport în unitățile de învățământ care nu au și unde elevii fac orele de educație fizică în clase. N-au reușit.

În schimb, actualul primar, Vergil Chițac, cu sprijinul PSD și PNL, au votat, astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local o hotărâre, la propunerea sa, privind aprobarea finanțării proiectului „construcția unui complex sportiv multifuncțional în municipiul Cahul“ din Republica Moldova. Este vorba despre acordarea a 100.000 de euro municipalității din Cahul pentru construirea unui complex sportiv. În primă fază, 50.000 de euro vor fi acordați în acest an, iar alți 50.000 în 2023.

„Sunt frații noștri”, a declarat Vergil Chițac.

Cei de la USR s-au abținut. Au declarat că în principiu nu sunt împotriva acordării unui astfel de ajutor municipiului Cahul, dar Constanța nu are săli de sport și consideră că ar fi fost prioritară construirea de săli de sport aici, la Constanța, mai întâi.

Proiectul a avut aviz negativ de la Comisia 5. Chițac a fost deranjat de acest lucru, spunând că municipiul Constanța trebuie să respecte acordul de înfrățire cu orașul Cahul din Republica Moldova.

În final, proiectul de hotărâre a primit 18 voturi „pentru“ (PNL și PSD) și 7 „abțineri“ (USR).

Acum câteva săptămâni, primarul Chițac spunea că el nu este primarul turiștilor care vin în Constanța, ci al constănțenilor.

Acum, l-a certat pe președintele USR, Dumitra Caragheorghe, care s-a abținut de la vot, dar, i-a reproșat Chițac, a fost de acord cu ajutoarele pentru ucraineni, de parcă cele două situații ar fi asemănătoare.

Foto: romanianunitedfund.org


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Primarul Constanței, cu sprijinul PNL și PSD, acordă 100.000 de euro orașului Cahul din Republica Moldova pentru construirea unui complex sportiv, în timp ce elevii din Constanța nu au săli de sport

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Erwin Șimșensohn și TSC au arătat Constanței cum se organizează un eveniment cultural

mie aug. 31 , 2022
În ultimele două luni, directorul Teatrului de Stat Constanța și-a creat circa 10.000 de prieteni noi, cel puțin virtual. Este vorba despre cei care au văzut spectacolele din cadrul SEAS (Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului). Nu se poate să fi venit la unul din cele 40 de spectacole fără să-ți […]
Erwin Șimșensohn, directorul TSC, a prezentat într-o conferință de presă cât a costat evenimentul și pe ce s-au cheltuit banii. Foto: Cristian Hagi

V-ar putea interesa și: