Primarul Constanței despre eroii revoluției: „Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani”

Primarul Constanței despre eroii revoluției: „Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat astăzi, însoțit de viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, la ceremonia militară și religioasă de depunere a coroanelor de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, prilejuită de comemorarea Eroilor căzuți la Revoluția din Decembrie 1989.

Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani.

„Comemorăm astăzi și în aceste zile sacrificiul și eroismul celor care, în urmă cu 31 de ani, în zilele Revoluției din Decembrie 1989, au făcut posibilă libertatea noastră colectivă. Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani. Micile noastre bucurii și sărbători ale libertății, democrației și statului de drept – li se datorează. Lor li se datorează revenirea României în Europa, aerul plenar al libertății pe care nu l-am mai pierdut de atunci, apartenența la o lume guvernată de principii, valori, drepturi și libertăți. Aduc astăzi, în numele locuitorilor municipiului Constanța, un pios omagiu tuturor celor care au murit în zilele Revoluției, în acel dramatic și sângeros Decembrie 1989, precum și tuturor celor care au pus mai presus de viața lor binele public, ieșind pe străzi în tulburatele zile ale Revoluției noastre. Constanța, oraș martir, își plânge și își comemorează eroii, astăzi și mereu. Constanța, oraș martir, aduce astăzi flori la mormintele lor. Pioasă aducere-aminte tuturor celor cărora le datorăm cu adevărat libertatea, plătită atunci cu prețul suferinței și vieții lor!”.

Vergil Chițac
Sursă video: Primăria Constanța

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Drapelul de luptă al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, decorat cu ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler

mar dec. 22 , 2020
Astăzi, 22 decembrie 2020, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene Române, general-maior Viorel Pană, a decorat  drapelul de luptă al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion BUNGESCU” cu ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler cu însemn de pace pentru militari în cadrul unei ceremonii care […]
entrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion BUNGESCU”

V-ar putea interesa și: