Primarul Constanței, îngrijorat de „acțiunile neprincipiale ale unor diplomați străini prezenți la Constanța”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a adresat astăzi un mesaj referitor la anumite „acțiuni neprincipiale” ale unor diplomați străini, fără să-i numească.

„Am constatat cu îngrijorare că în ultimele 3 luni s-au intensificat acțiunile neprincipiale ale unor diplomați străini prezenți la Constanța, acțiuni ce pot afecta climatul de conviețuire interetnică și interconfesională în Dobrogea. Înțeleg interesul crescut al unor puteri regionale față de Dobrogea, mai ales în condițiile in care baza militară “Mihail Kogălniceanu” va deveni cea mai mare bază militară SUA din Europa, cu toate garanțiile de securitate și avantajele ce decurg pentru țara noastră. Dar, în numele locuitorilor municipiului Constanța, îndemn diplomații străini și liderii comunităților etnice locale la echilibru, la respectarea legislației naționale și a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice. Dobrogea a fost și TREBUIE să rămână un model de conviețuire interetnică.”, a spus acesta.

Declarația are loc în ziua în care Valeri Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România, s-a întâlnit azi cu studenții și cadrele didactice de la Universitatea Andrei Șaguna, unde a ținut o prelegere despre relațiile dintre UE, România și Rusia . Câțiva constănțeni de etnie tătară au protestat împotriva „ocupării abuzive a Crimeei”. Kuzmin a ținut o prelegere despre relațiile dintre UE, România și Rusia. „Sunteți criminali. Ați ocupat abuziv Crimeea și frații noștri suferă!”, a strigat un participant, care apoi a iesit din sală.


Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Viceprimarul Costin Răsăuțeanu a răbufnit la consilierii PNL

Fri Feb 28 , 2020
Costin Răsăuțeanu, unul din cei doi viceprimari ai municipiului Constanța, a răbufnit la adresa consilierilor locali PNL. În ședința de consiliu local de vineri, la primul punct, consilierii liberali s-au abținut de la un proiect de vot. Răsăuțeanu, care nu s-a făcut remarcat până acum cu declarații politice, i-a taxat: […]