Primarul Constanței invită COPIII la târgul pentru care constănțenii plătesc 1,3 MILIOANE LEI. „Eu vin cu artificiile”, spune edilul

Decebal Făgădău, primarul Constanței, se fotografiază alături de un copil, de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie (foto: Primăria Constanța)

Decebal Făgădău, primarul Constanței, se fotografiază alături de un copil, de Ziua Națională a României, pe 1 decembrie (foto: Primăria Constanța)

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, invită toți copiii la târgul pentru care constănțenii plătesc 1,3 milioane lei, din bugetul local.

Iată mesajul primarului:

„Dragi copii de toate vârstele,
Vă invit să deschidem împreună Tărâmul magic al Crăciunului.
Vă aștept în Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie, astăzi la ora 17:00.
Vom aprinde luminițele, vom descoperi atelierele moșului, ne vom distra cu Gașca Zurli și ne vom bucura de spectacolul pregătit de Teatrul Căluțul de mare.
Voi veniți cu buna dispoziție si cu cheful de distracție🎉, eu… cu Sara și cu niște artificii. 🎆
Pe curând!”

De remarca faptul că artificiile nu sunt aduse de primarul Decebal Făgădău, ci sunt plătite, cum spuneam, din bani publici, de către constănțeni și firmele care au sediul aici.

De remarcat că astăzi, la ora 18.00, Asociația Dăruiește Aripi organizează un eveniment caritabil cu participarea artiștilor de la Teatrul Național de Opera și Balet „Oleg Danovski” Constanța: opera „BAL MASCAT“ de Giuseppe Verdi.

Donația recomandată este de 100 de lei, bani care vor fi folosiți pentru proiectul de reconstrucție și modernizare a Secției de terapie intensivă nou-născuți și a Compartimentului de prematuri de la Spitalul Județean Clinic de Urgenta din Constanța, singurul compartiment de terapie intensivă neonatală din cadrul unei maternități de gradul 3 din zona de Sud-Est a României.

Sperăm ca primarul, cât mai mulți edili și politicieni să fie prezenți la eveniment.

Apelul primarului vine la câteva zile după ce o directoare de grădiniță, Georgeta Adam, le spunea copiilor aliniați în fața clasei că primarul Decebal Făgădău are grijă de ei și le dă jucării și bombonele.

VIDEO Directoare de grădiniță către copii: „Domnul primar Decebal Făgădău are grijă de voi, se gândește la voi”

Festivalul Iernii 2018, organizat în Constanța, ne costă, pe toți, 10.000 de euro în fiecare zi. Cum acesta se va derula pe o perioadă de 30 de zile, costul total este de circa 300.000 de euro. Mai exact: 1.351.250 lei.

Firma care a câștigat banii nu este un SRL, ci o persoană fizică autorizată înregistrată din 28 noiembrie 2016. Este vorba despre Ghiuvelechian Clara PFA. Ghiuvelechian Clara este actriță la Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța, dar și angajată a Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius, Constanța.

Este primul mare eveniment organizat de actriță de la teatrul de păpuși. Aceasta a vrut să organizeze și altele, dar nu a reușit, din cauza unor erori grave de procedură. În luna aprilie a acestuia an, de exemplu, a depus o oferă pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă pentru organizarea şi derularea evenimentului „Ziua Constanţei 2018“, alături de Asociația Best Events. Reprezentanții Primăriei au respins oferta PFA-ului pentru că nu a îndeplinit condiţiile obligatorii de participare, condiții impuse de Legea 305/2005. Prin urmare, pentru că a rămas un singur competitor, procedura a fost anulată.

Pentru Festivalul Iernii, procedura a fost modificată, iar Ghiuvelechian Clara PFA a fost desemnată câștigătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.