Primarul Constanței, populist pe banii noștri. O comparație cu Emil Boc

Vergil Chițac, pe vremea când ni-l prezenta ca model pe Emil Boc. În fundal, rechizitele cumpărate din bani publici care vor fi distribuite tuturor copiilor din Constanța, indiferent dacă au nevoie de ele sau nu

În campania electorală, actualul primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac, îl dădea exemplu pe Emil Boc. Ba chiar, colegi de partid fiind, s-a dus acolo și a făcut o fotografie cu el, pe care a postat-o pe Facebook. Noi, constănțenii, puteam înțelege, desigur, că se va inspira din lucrurile bune pe care le face acolo Boc și poate va descoperi și altele.

Din păcate, Vergil Chițac face tocmai pe dos față de Emil Boc. De pildă, ca să dăm numai un exemplu, vine cu mașina la muncă și o parchează gratuit în fața instituției.

Astăzi însă vorbim despre o diferență care mustește de populism: rechizite pentru elevi.

Primăria Cluj-Napoca este de aproape două ori mai bogat decât Constanța. Cluj-Napoca are un buget pentru 2023 de 3,04 miliarde lei, Constanța unul de numai 1,83 miliarde lei.

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat ghiozdane și rechizite școlare pentru 350 de copii. Este vorba despre copii proveniți din familii marginalizate sau în risc de marginalizare. Au început să fie distribuite din 30 august. Anul trecut, au fost 420 de beneficiari.

„Alocarea în 2023 pentru această acțiune este de 52.500 lei pentru un total de 350 ghiozdane echipate cu rechizite de bază. Primăria Cluj-Napoca desfășoară anual programe care vin în sprijinul copiilor și al acelor elevi care provin din familii cu venituri reduse sau care au o situație familială de excepție, pentru a le asigura condiții decente în procesul de educație. Prin educație avem cheia pentru a ieși din sărăcie, cheia pentru prosperitate, cel mai important antidot pentru rasism, fascism, violență și alte fenomene de acest fel. Vom continua să investim în toate componentele care alcătuiesc sistemul de învățământ clujean.”, a precizat Primăria Cluj-Napoca.

Primarul Vergil Chițac refuză să aplice modelul din Cluj. Primăria Constanța acordă, tot din bani publici, cărți și rechizite gratuite tuturor preșcolarilor și elevilor din clasele 0-VIII.

Recomandare: Vergil Chițac a atras de două ori mai puține fonduri europene decât Decebal Făgădău, de 25 de ori mai puține decât Bolojan de la Oradea

„Este un gest prin care ne asigurăm că oferim tuturor copiilor șansa la educație. Fiecare copil va primi o cutie cu toate cele necesare pentru un an școlar încununat de succes: ghiozdan, penar, caiete, ustensile de scris și alte rechizite și produse de papetărie (plastilină, foarfece, hârtie creponată, acuarele pentru cei mici, sau seturi geometrice și alte obiecte specifice pentru elevii mai mari).  Mai mult, le oferim elevilor selecții de cărți din bibliografia școlară și din literatura contemporană, povești ilustrate, cu eroi și personaje îndragite de copii, organizate pe nivel de studiu și gen. Le doresc tuturor copiilor să se bucure cu adevărat de materiile preferate, de lecturi, de reîntâlnirea cu prietenii și cu profesorii și de începutul unui nou an de succes.”, a scris primarul pe Facebook.

Observați că, așa cum fac populiștii, Vergil Chițac uită sau pur și simplu preferă să nu spună cât ne costă această mărinimie a sa greșit înțeleasă. Emil Boc a anunțat suma, V. Chițac tace.

Nu ne spune nici de ce copiii unor familii cu bani nu ar avea șanse egale dacă nu ar primi aceste rechizite. Ba dimpotrivă, părinții le vor cumpăra produse mai scumpe, poate mai multe. Ce se va întâmpla cu cele primite de la primărie? Vor ajunge la gunoi! Nu o spunem noi, ci părinții copiilor care primesc aceste pachete. Chiar pe pagina de Facebook a primarului.

Recomandare: Cum arată o școală din Cluj-Napoca – are lift, teren de fotbal și tenis, sală multimedia

Ce spun constănțenii

Iată câteva comentarii:

„Nu toti copiii au nevoie de aceste pachete, multe ajung la gunoi. V-as sugera sa reperati familiile nevoiase si sa le oferiti acelor copii, poate chiar mai mult decat atat. Poate gasiti furnizori mai in firea lor pentru merele oferite in timpul anului. Ceva mai mic si mai bubos nu vezi nici in pomii de pe marginea drumurilor. Si ajung la gunoi. In locul pachetului, eu as aprecia igiena din scoala. La scoala copiilor mei apar constant focare de hepatita, scarlatina, gura-mana-picior… toaletele sunt ceva rau tare!!!! In clasa isi fac singuri curatenie. Ca raspuns ni se spune: doamnele de serviciu nu sunt motivate de banii primiti si pleaca. Catre aceste doamne as da pachetele copiilor mei.”

„Felicitări pentru „praful în ochi”, sa știți ca părinții au nevoie de locuri în crese și grădinițe. Câți copiii de cresa și de gradinita grupa mica au rămas pe dinafară? Părinții aceia sa devina asistati sociali? Culmea e ca luați caiete de activități care oricum nu sunt folosite la clasa. Cine vreți sa le facă părinții? Va zic eu, ei nu au timp pentru ca muncesc ca să plătească tot creșele private care nici nu va baga în seama „materialele acestea” Poate totuși încercați să nu ne mai „jigniti” cu fapte făcute doar ca să fie făcute! Urmăriți va rog de marți încolo ghenele de gunoi sa vedeți câte din materiale acolo le veți găsi!”

„Nu oferiți nimic,toate astea sunt din taxele noastre. Hai sictir!”

„Ce fericiti vor fi copii cu rechizitele in brate pe trotuarele denivelate sau in masina parintilor stand in coloana pe strazile Constanței! Multumim dle primar !! Toata stima !!! Ce ati reusit dvs nu au reusit toti fostii primari ai Constantei! Felicitări!!”

„Este minunat că se dau aceste rechizite gratuite. Cu siguranță le sunt de ajutor multora care nu își permit financiar.”

„Bani aruncati. Aceste rechizite trebuiesc date celor cu burse sociale nu tuturor.”

Primarul Chițac nu este singurul primar PNL care acordă rechizite pentru toți copii. Un alt exemplu, prezentat chiar de partid, este Gheorghe Cojocaru, edilul din Murfatlar.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Primarul Constanței, populist pe banii noștri. O comparație cu Emil Boc

  1. Nu știu cum se face dar și la Constanța și la Murfatlar se lucrează din plin dar nu pentru a face locuințe pe spatiile verzi ca predecesorii!

  2. Grădinițele arata mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu, fara pic de spatiu verde, nu cred că era atât de scump un gazon. Un covor de cauciuc pus unde au loc de joaca exterior, tomberoane puse langa locul de joaca. In ce tara trăim, educația este lăsată pe ultimul loc, nimeni nu verifica , nimeni nu controlează, nimeni nu vede,………..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De când sunt la putere Mihai Lupu și Vergil Chițac, județul Constanța a mai pierdut un loc în clasamentul salariilor

lun sept. 11 , 2023
În iunie 2023, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică și consultate de Constanța 100%, salariul mediu net județul Constanța a fost de 3.956 de lei, la egalitate cu Galați. În clasamentul național, cifra aceasta ne situează pe locurile 16 – 17. Pe primul loc este București – 5.971 […]
Vergil-Chitac-Mihai-Lupu

V-ar putea interesa și: