Primarul Constanței preferă online-ul: „Putem socializa oricând dacă mă invitați la o cafea”

consiliul local
Ședința de consiliu local din 31 martie. Cinci consilieri au avut camerele deschise, primarul era undeva într-o sală gală

Ședința de azi a Consiliului Municipal Constanța s-a ținut online. Nu mai sunt restricții, nu mai sunt probleme, dar consilierii nu se văd față în față. De ce? Întrebarea a fost adresată de useriști.

„Eu am decis pentru că este reglementată de Codul Administrativ și pentru că suntem în epoca digitalizări și pentru că am bănuit că unii oameni sunt la serviciu în momentul acesta și nu se pot prezenta fizic aici și pentru că ne-am asumat ca să digitalizăm și să informatizăm Primăria. Și pentru că unii oameni care vor să intervină să nu se deplaseze până la sediul Primăriei și să piardă jumătate de oră, ci poate să intre de acasă. Suntem în era digitalizării.”, a răspuns Vergil Chițac.

Primarul nu a menționat de ce nu apelează la sistemul hibrid, astfel încât consilierii care nu pot veni (deși sunt plătiți pentru asta) să participe online.

La această ședință a vrut să intervină un constănțean, dar mijloacele tehnice au jucat feste. A intrat online la jumătate de oră după ce proiectul a fost aprobat.

Dumitru Caragheorghe, USR, a întrebat de ce ședința de la mijlocul lunii martie a fost convocată fizic?

Chițac l-a luat peste picior: „Să știți că putem socializa oricând dacă mă invitați la o cafea, nu trebuie să așteptăm ședința CL”.

A completat apoi: „Ședința a fost una solemnă. Am invitat un tenor. A intonat imnurile României, UE, Ucrainei. Trebuia să fim prezenți. Așa am considerat eu”.

Ținând cont de aceste explicații, pe primar nu-l mai vedem la față decât în ședințe solemne.

Ședințele Consiliului Județean Constanța, convocate de colegul de partid al primarului, Mihai Lupu, se țin fizic.

Notă: Într-o primă variantă a textului, a apărut, din graba noastră, informația că ședințele CJC se țin online. Ne cerem scuze pentru eroare. Ședințele CJC se țin fizic de circa două luni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Viceprim-ministrul României s-a întâlnit cu președintele Turciei

joi mart. 31 , 2022
Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministru al transporturilor, a discutat joi cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, despre prioritățile Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia. „Am apreciat atât medierea pe care o oferă Turcia, stat membru NATO, în soluționarea conflictului ruso-ucrainean, cât și intenția Turciei de a acționa ca țară […]

V-ar putea interesa și: