Primarul Constanței promitea parcări subterane. Acum se laudă cu unele recondiționate

vergil chitac parcare
Aici, în zona Casei de Cultură, a promis Vergil Chițac că va construi o parcare. El spune că de 800 de locuri, documentele oficiale, de 51. Deocamdată nu s-a săpat nicio cazma

Când locuiești în Eforie, ca primarul Constanței, și când ai loc de parcare păzit, în fața locului unde lucrezi, tot ca primarul Constanței, probabil că nu mai resimți atât de stringent nevoia unui loc de parcare. Nu e ca și cum ai locui, de exemplu, pe bd Alexandru Lăpușneanu, în Tomis Nord, în centru sau, de fapt, în orice zonă a orașului, vii seara de la muncă și încerci să găsești un loc pentru a-ți lăsa mașina.

Cu toate acestea, primarul ales al Constanței, Vergil Chițac, ne-a promis ceva, atât în campanie, și după. Ne-a promis că va realiza investiții mari în acest domeniu.

„Trebuie să existe cel puțin o parcare pe o rază de 500 m de locul în care te afli și o parcare la 500 m de casă.”, spunea Chițac.

A trecut acest lucru și în programul de guvernare locală semnat împreună cu cei de la USR.

A promis o parcare subterană în parcul Teatrului de operă și  balet „Oleg Danovski”, o parcare subterană la Poarta I și o una supraterană pe malul portului, pe strada Traian.

A mai promis parcări în cartiere.

„În cartiere vom construi parcări noi subterane sau supraterane dintr-un fond de investiții de 15 milioane de lei alimentat inițial de la bugetul local”, scrie în documentul cu pricina.

A mai promis parcări „Park and Ride” la intrările dinspre Nord, Sud si Vest în oraș, „pentru ca mașinile celor care nu sunt rezidenți dar muncesc în Constanța să nu mai aglomereze circulația rutieră.”

Ce a făcut din toate acestea? Nimic.

În schimb, recent, într-o întâlnire a PNL, al cărui partid este încă membru, Chițac a declarat care sunt realizările în domeniu.

„Au fost create peste 2.000 de locuri de parcare noi și recondiționate  3.000 de locuri de parcare și am inițiat proiectul de realizare a unei parcări multietajate în zona Casei de Cultură cu peste 800 de locuri.“, a afirmat primarul.

Despre celelalte promisiuni, niciun cuvânt. Nu e de mirare că liberalii nu l-au aplaudat.

Nu a vorbit nici despre câte locuri de parcare a desființat, odată cu reabilitarea bulevardului Alexandru Lăpușneanu, de pildă. Sunt câteva mii!

Rămâne însă de văzut dacă și aceste declarații nu sunt simple promisiuni. Chițac vorbește despre o parcare cu peste 800 de locuri la Casa de Cultură. Cu toate acestea, primăria a propus un pre acord de împrumut de la BERD pentru construirea a mai multor parcări și a schimbării iluminatului public.

În acest document, sunt 863 de locuri în total. Parcarea de la Casa de Cultură are numai 51.

OPINIE

Primarul Chițac poate da vina pe Decebal Făgădău. Până în prezent, a continuat toate proiectele de infrastructură ale acestuia și nu a venit cu nimic nou. Dacă Făgădău ar fi demarat aceste proiecte, probabil că actualul edil le-ar fi continuat. Din câte se vede, să le iei de la zero e tare greu.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali

Thu Jun 16 , 2022
Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Polițiștii locali au verificat modul în care persoanele fizice sau juridice predau gunoiul menajer către operatorul de […]