Primarul Constanței s-a răzgândit: n-a mai fost cea mai mare furtună din istoria orașului

Primarul Constanței scria ieri, pe Facebook, că orașul n-a mai văzut așa o furtună ca în urmă cu două zile.

„Asemenea fenomen meteo nu s-a mai produs în oraș și a fost atât de violent, încât a fost catalogat drept o furtună tropicală.”, a scris Vergil Chițac (sau cel care folosește contul său. Primarul a recunoscut că sunt mai multe persoane care fac asta).

După nici 24 de ore, Chițac s-a răzgândit. „Furtuna a avut cea mai mare intensitate din ultimii 20 de ani.”, a scris azi.

Între „nu s-a mai produs niciodată” și „ultimii 20 de ani” este, trebuie să recunoaștem, o diferență.

Probabil că primarul a exagerat pentru a oamenii să nu îi ceară socoteală pentru inundațiile masive, cauzate, spun mulți, de lucrările de reabilitare a bulevardelor, care s-ar fi făcut prin asfaltarea scurgerilor, dar și pentru sutele de copaci căzuți. Vă dați seama ce ar fi spus Asociația Constanța Altfel, condusă de Chițac, dacă asta se întâmpla când era primar Decebal Făgădău.

Acum, Chițac spune că este cazul „să lucrăm în echipă”.

Iată ce a mai scris:

„Peste 300 de copaci au căzut și am primit sute de sesizări.

Astăzi am mobilizat forțe suplimentare, alături de cele ale municipalității, dar și companii prestatoare, fără de care nu am fi reușit să intervenim în timp util în mai multe zone ale orașului. Țapinarii și alpiniștii utilitari au intervenit pentru degajarea copacilor, în principal cei care au căzut peste mașini, case, blocuri, căi de acces sau rețele. Bulevardele principale au fost decongestionate încă de ieri. Astăzi am intervenit pe străzile și aleile din cartierele unde copacii căzuți blocau circulația și au deteriorat rețelele. Au fost remediate semafoarele defecte, iar indicatoarele puse la pământ de vânt au fost repuse pe poziție de echipele Confort Urban.

Intervențiile continuă, pentru că mai sunt multe de remediat. Urmează ca echipele municipalității să se ocupe de copacii care prezintă risc de cădere. Iluminatul stradal, care nu a funcționat în multe cartiere ale orașului, a fost repus în funcțiune aproape în totalitate de echipele primăriei, împreună cu reprezentanții ENEL.

Circulația mijloacelor de transport în comun se desfășoară în condiții normale în acest moment.

Vă mulțumim pentru toate sesizările și vă rog să faceți acest lucru în continuare. Avem nevoie să lucrăm în echipă pentru a reveni cât mai curând la normal.”


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 thoughts on “Primarul Constanței s-a răzgândit: n-a mai fost cea mai mare furtună din istoria orașului

  1. copacii au cazut pentru ca au fost afectati de lucrarile cretine pe care le au facut muncitorii firmelor care au inlocuit tevile de caldura refacut trotuarele si bordurile..au lasat jumatate din radacinile copacilor la vedere neingropate cum naiba sa nu cada ma mir ca nu au cazut toti ce sa mai vorbim de copacii deabia plantati care de bine ce au fost plantati la adancimi mici sunt aproape toti la pamant de crizanteme si de cheltuiala orasului pentru ele…ce sa mai vorbim…..nimeni nu a supravegheat lucrarile o bataie de joc

    1. Gresit ! Nu este bataie de joc ,a fost FURT programat si sustinut de ABUZUL IN SERVICIU facut de edil odata cu acordarea lucrarilor de zeci milioane de euro unor firme de balcon (fara angajati si dotari )….Justitia este foarte ocupata cu gainariile ,dar nu vor mai fi bani nici pentru ei in curand

  2. Am o opinie usor diferita si exemplific cu doua cazuri: Un nuc de 14-15 m din fata blocului L28 , scara D (bd.1Decembrie 1918) plantat in 2007 langa aleea spre scara D, departe de trotuar si de orice lucrari, a fost culcat la pamant spre sud, de forta vantului la 18.11 ora 22. Nu avea nici un obstacol pe directia vintului si era un copac viguros, dar forta vantului a fost sporita de fatada blocului L28. Artarul falnic de pe bd. Mamaia ( in apropiere de str Bucovinei) a fost culcat la pamant (smuls din radacina) de forta vantului amplificata de culoarul dintre cele doua blocuri dinspre nord. Similar altui artar de pe partea opusa a bd.Mamaia. De data asta nu cred ca santierele in desfasurare au contribuit substantial la caderea copacilor.

    1. Ma bucur ca nu crezi ,dar eu am vazut cum au taiat radacinile pe Bd Mamaia ca sa toarne beton si sa puna borduri (exagerata si neoportuna actiune ) pe calea de rulare a bicicletelor.Mai mult ,au cazut doar copacii cu radacinile ciugulite dar si care aveau inclinatia mai mult decat periculoasa .Au mai ramas cativa copaci foarte mult inclinati pe acest Bulevard, intre Spitalul Militar si Capitol, cu siguranta vor cade la urmatoarea furtuna…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marian Crușoveanu: PNL și-a ținut promisiunea și a votat pentru creșterea pensiilor

lun nov. 20 , 2023
Proiectul de lege pentru creșterea pensiilor românilor a fost votat de Camera Deputaților. „PNL și-a ținut promisiunea și a susținut, prin vot, acest demers legislativ. Seniorii României merită să aibă un trai mai bun și mai ales respect după o viață de muncă. În ultimii 4 ani, PNL a majorat […]

V-ar putea interesa și: