Primarul Constanței se gândește să facă parcări pe strada Cuza Vodă și sens dublu de circulație pe bulevardul Ferdinand

Strada Cuza Vodă

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a declarat pe 29 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că se gândește să facă parcări pe strada Cuza Vodă.

În acest moment, proiectul prevede ca acolo să fie două sensuri de mers, ambele dinspre mare spre gară. Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți, spun că nu vor mai avea unde să-și lase mașinile.

„Strada Cuza Vodă va rămâne cu sens unic. Gândesc acuma și mm discutat cu Poliția Națională ca, dacă într-adevăr vom pune parcări pe partea dreaptă, în compensație – e o discuție pe care o avem cu cei de la autoritatea de management – pe bulevardul Ferdinand, sensul dinspre mare spre gară să avem două benzi. Să fac o bandă de autobuz și una de autoturisme care, împreună cu banda de sens unic de pe Cuza Vodă să ducă la gară.” a declarat primarul.

Proiectul inițial prevede că pe bulevardul Ferdinand va fi creată o bandă dedicată transportului public în comun, piste de biciclete și două benzi pentru traficul general, pe direcția strada Theodor Burada – strada Mircea cel Bătrân, adică dinspre Gară spre plaja Modern. Strada Cuza Vodă ar trebuie să aibă două benzi cu sens unic și trotuare mai late, de până la un metru.

Întrebat de Constanța 100% când vor fi începe lucrările pe strada Cuza Vodă și când vor fi gata, primarul a răspuns:

„În curând. Domnule, ce vreți? Pe măsură ce iese de acolo termia… Ați văzut. Noi asfaltăm, și trebuie să asfaltăm… Confort Urban… Și cu asta basta.”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 comentarii la “Primarul Constanței se gândește să facă parcări pe strada Cuza Vodă și sens dublu de circulație pe bulevardul Ferdinand

 1. hahaha …problema orasului este termia….nu doreii incompetenti , angajatii din primarie incompetenti , proiectantii din birou habarnisti dorel, dirigintii de santier inexistenti . Sunt curios cine semneaza de primire pentru lucrarile de o calitate indoielnica din centrul orasului si nu numai , Vorba unui constructor cu vechime ” ce este sub pamant ..nu se vede „..

  1. Adevarata problema este idiotul care a pus pe tapet „salvarea” sistemului de incalzire centralizata risipind in zadar banii UE si ai comunitatii….in buzunarele firmelor celui care a produs Proiectul

  2. Se va termina cu termia, dar raman avariile RAJA, care nu au fost putine. Va imaginati ce ar fi insemnat blocarea str. Cuza Voda, in conditiile in care pe Ferdinand nu se putea circula spre gara?!
   Ramaneau variante ocolitoare pe Mamaia sau Traian, cu un sprijin consistent din partea Waze.

 2. Chitac trebuie sa plece. Nu intereseaza pe nimeni tevile cu care se lauda el. Noi am vrut doar sa avem unde parca si sa circulam cat de cat mai omeneste. Lapusneanu si Ferdinand sunt un fiasco. Acum inteleg ca strica si blvd. Mamaia. Plus ca un raspuns de la primarie dureaza ani….
  Votez orice in afara de Chitac. Dar nu Stelian, ca sa fie clar.

 3. „Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți, spun că nu vor mai avea unde să-și lase mașinile.”
  Au reactionat cam tarziu locuitorii, dar in cele din urma nemultumirea lor, mai ales a celor de la nr.80-84 a avut impact deosebit. Plus nevoia de configurare speciala a zonei din fata liceului Ioan N.Roman, unde s-ar fi creat blocaje la venirea si plecarea elevilor de la cursuri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria Agigea

joi feb. 29 , 2024
Adunarea Generală a USR Agigea a decis prin vot, în data de 28.02.2024, ca președintele filialei, Gabriel Ciobanu, să își asume candidatura la funcția de primar în cadrul scrutinului electoral din acest an. Iată ce a declarat acesta: „Agigea se sufocă de atâta nedreptate, oamenii sunt disprețuiți și problemele lor […]

V-ar putea interesa și: