Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost în Republica Moldova să vadă unde se va construi terenul de sport pentru care a donat 100.000 de euro din banii noștri

Primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, PNL, a efectuat o vizită pe care nu a anunțat-o public în orașul Cahul din Republica Moldova.

Vizita vine după ce Chițac le-a propus consilierilor locali și aceștia au acceptat (USR s-a abținut) să doneze 100.000 de euro din bani noștri pentru ca Primăria Cahul să construiască un teren de sport în cartierul Lapaevca.

Proiectul a avut aviz negativ de la Comisia 5. Chițac a fost deranjat de acest lucru, spunând că municipiul Constanța trebuie să respecte acordul de înfrățire cu orașul Cahul din Republica Moldova.

Primarul din Cahul a declarat că solicitarea a plecat de la el.

Chițac a avut întâlniri cu mai mulți oficiali din Cahul. A fost însoțit de Dorin Popescu, unul din consilierii săi personali.

„Mulțumim Primăriei municipiului Constanța cu care suntem înfrățiți și dlui Primar Vergil Chițac, pentru un ajutor de 100 000 Euro pentru municipiul Cahul, acordat ca urmare a solicitării mele. Resursele vor fi utilizate pentru amenajarea unui teren de sport în cartierul Lapaevca. Dl Primar a fost azi în vizită la Cahul, vizitînd împreună locul unde va urma construcția. Mulțumim din partea tuturor cahulenilor.”, a spus primarul din Cahul, Nicolae Dandiș.

Locuitorii îi mulțumesc primarului de acolo

Vestea că primarul din Cahul a făcut rost de 100.000 de euro a fost bine primită de locuitori, care au amintit că este un cartier plin de natură (n.r. spre deosebire de ele din Constanța). Unul dintre ei a propus ca acest cartier să fie redenumit în „Constanța.”

Un om cu verticalitate un primar exemplu urmaresc si cunosc direct schimbarile orasului Cahul un om la locul si momentul potrivit sustinere si respect in toate ce va doriti, sa aveti Succese in toate. Bravo!

Minunat! Un cartier plin de natură și aer curat. Terenul de sport se va îmbina frumos și plăcut. Așteptăm să ne bucurăm de încă un obiect practic în Cahul 🙂👍

Domnul să vă ajute în toate!

Bravissimi tutti.Mari. Succese Domnul Primar

Respect și mulțumesc frumos,domnule primar.Am avut încredere în d-voastră chiar din prima dată când v-ați candidat în primar.Cat voi trăi va voi susține și nu voi pierde încrederea.Sa fiți sănătoș și vă mulțumim pentru munca enorma ,care o acordați orașului nostru.Sa va păzească Dumnezeu și mulți ani înainte cu același entuziasm .Mulțumim domnului că avem așa primar.

Puteți aloca o mica suma din acest ajutor pentru redenumirea cartierului, de exemplu poate fi cartierul CONSTANȚA

Iată ce scrie și presa din Republica Moldova:

În toamna anului trecut, municipiul Cahul din Republica Moldova și municipiul Constanța din România s-au înfrățit, stabilind, astfel, relații de colaborare prin realizarea unor proiecte comune. Ulterior, Constanța a decis să acorde municipiului Cahul suma de 100 000 de euro pentru construcția unui complex sportiv multifuncțional. În acest sens, Consiliul Local Constanța a adoptat, pe 31 august 2022, proiectul de hotărâre privind aprobarea finanțării proiectului respectiv, care presupune amenajarea unui teren sportiv multifuncțional cu spații adiacente (spații de joacă pentru copii, zonă de fitness, pistă de atletism, tribună, parcări, trotuare) și mobilier urban.

Primăria Cahul are planuri să construiască și un teatru. Vă reamintim că municipiul Constanța nu are un sediul adevărat pentru un teatru.

În campania electorală, Vergil Chițac a promis că va construi săli de sport în câteva instituții de învățământ din Constanța. Până acum, nu s-a ținut de cuvânt.

Foto: Facebook/NicolaeDandis

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Diferența dintre România și Germania se vede și pe marginea terenului de fotbal

Wed Sep 28 , 2022
Fostul fotbalist Marcel Pușcaș a postat, pe pagina sa de Facebook, poza de mai sus și un text intitulat „ORDINE și DEZORDINE”. Cuvintele nu mai au nevoie de niciun comentariu. Iată ce spune: „Așa arătau băncile tehnice ale Germaniei (sus) și României (jos) la finalul meciului naționalei U20 de la […]