Primarul Constanței, Vergil Chițac, atrage atenția asupra comunicațiilor pe Terra. „Rusia poate să ducă războaie hibrid”

Vergil Chițac, primarul Constanței, contraamiral în rezervă și pensionar militar, a analizat joi seară la Digi 24 TV atacul asupra conductele Nord Stream din Marea Baltică.

Primarul a spus că Rusia și-a dezvoltat, pe vremea lui Putin, capacitatea de a deplasa submarine „pe furiș” și crede că aceasta este modalitatea prin care au fost atacate conductele.

Chițac spune că prin acest atac rușii au vrut să dea mai multe semnale.

„Cel mai important este că guvernele euroatlantice au vulnerabilități pe care Rusia încă nici nu a început să le exploateze.”, a spus Chițac.

S-a referit la un gazoduct de cu o capacitate de 10 miliarde de metri cubi, lansat marți, între Norvegia și Polonia, care trece prin apropiere de locul exploziilor.

Mai mult decât atât, Chițac a spus că știe din 2017 că rușii vizează și o rețea vastă de cabluri transoceanice submarine de comunicații.

„Prin cablurile alea să știți că 99% din comunicațiile transatlantice se fac. Rapoartele din 2017 recunosc activitatea submarinelor și navelor rusești din zonă era extrem de importantă atunci. Deci cred că astea sunt mesajele pe care a vrut să le transmită Rusia prin acest sabotaj.”, a spus Chițac.

Primarul a subliniat că atacul asupra conductelor nu este un atac asupra NATO, ci un semnal că „Rusia poate să ducă războaie hibride.”


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ovidiu are campioni naționali la haltere. Primăria i-a premiat

vin sept. 30 , 2022
Timp de trei zile, în perioada 27-29 septembrie, în Sala de Sport a orașului Ovidiu, s-a desfășurat Campionatul Național de haltere pentru juniori I (sportivi sub 20 de ani). La competiția organizată de Primăria Orașului Ovidiu, prin Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu, în parteneriat cu Federația Română de Haltere, au participat […]

V-ar putea interesa și: