Primarul Constanței vrea să dea peste 21 milioane lei unor asociații sau cluburi sportive

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, în mijlocul handbaliștilor. Edilul a alocat în ultimii ani peste 27,6 milioane de lei cluburilor de handbal. A propus încă 10 milioane de lei, iar votul se va da pe 14 august

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, vrea să aloce peste 21 de milioane de lei, bani publici, unor asociații sau cluburi sportive.

Edilul a afirmat că orașul Constanța este un oraș bogat, probabil de aceea își permite să acorde o sumă totală 21.090.000 pentru aceste asociații sau cluburi.

De fapt, acestea sunt propunerilor pe care primarul le-a făcut și care urmează să fie aprobate în ședința de consiliu local care va avea loc miercuri, 14 august.

Cea mai mare sumă se duce către Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța, care primește 9 milioane de lei. Conducerea asociației nu a spus niciodată cum cheltuie exact banii, dar, din calculele noastre bazate pe documente, circa 90% din sumă este destinată salariilor! De asemenea, conducerea asociației nu a făcut niciodată publice salariile, spunând că sunt confidențiale, deși încasează milioane de euro din bani publici. În urma calculelor noastre, salariul mediu pentru un angajat al asociației se ridică la peste 230.000 de lei pe sezon, adică peste 19.000 de lei pe lună.

Potrivit calculelor noastre, bazate pe hotărârile de consiliu local din anii 2016–2017, în această perioadă, asociațiile de handbal din municipiu au primit de la buget o sumă totală de 27.600.000 de lei. Asta în condițiile în care municipiul Constanța are zeci de străzi care nu au fost asfaltate niciodată și care ar fi trebuit să fie asfaltate până în acest an, potrivit promisiunilor de campanie ale primarului Făgădău. Sau în condițiile în care multe școli nu au săli de sport. Cu banii aceștia se puteau construi câteva zeci. Coincidență sau nu, asfaltarea tuturor străzilor din municipiu costă, tot potrivit datelor puse la dispoziție de primărie, 27.702.174 lei.

O sumă foarte mare, de 4 milioane de lei, primește și Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța. Ciprian Marica se implicase în echipă, dar se pare că nu vrea să fie patron, ci nu mai un fel de administrator, dacă înțelegem bine. Și Clubul Sportiv Farul Constanța va primi un milion de lei, apropo.

Sunt finanțate din bani publici și un club și o asociație de rugby, două asociații de volei, o asociația și două cluburi de baschet, ba chiar și echipa de oină de Poliției de Frontieră.

 1. Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța – 9.000.000 lei
 2. Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța – 4.000.000 lei
 3. Clubul Sportiv Tomitanii – 2.000.000 lei
 4. Clubul Sportiv Farul Constanța – 1.100.000 lei
 5. Asociația Baschet Club Athletic Constanța – 1.200.000 lei
 6. Clubul Sportiv Phoenix Constanța – 1.200.000 lei
 7. Clubul Sportiv Universitar Neptun – 500.000 lei
 8. Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia – 700.000 lei
 9. Asociația Club Sportiv Top Star Table Tennis Constanța – 400.000 lei
 10. Asociația Club Sportiv Top Volei 05 Constanța – 300.000 lei
 11. Club Sportiv Știința Constanța – 200.000 lei
 12. Asociația Club Sportiv Academia de Volei Tomis Constanța – 300.000 lei
 13. Asociația Club Sportiv Selena SN Constanța – 120.000 lei
 14. Asociația Club Sportiv Frontiera Tomis Constanța – 70.000 lei

Hotărârile de consiliu pot fi consultate pe pagina de internet a Primăriei Constanța (click AICI).

Asociația Handbal Club Dobrogea Sud, care primește cei mai mulți bani, este urmașa unei alte asociații, desființate după ce procurorii DNA au descoperit probleme grave în finanțare. De fapt, Nicuşor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, cu executare, într-un dosar în care este acuzat inclusiv că a finanțat nelegal cheltuieli cu activităţile sportive, în sumă de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive. Acum doi ani, Primăria Timișoara a pierdut definitiv procesul împotriva Curţii de Conturi, privind finanţarea ilegală a mai multor cluburi de handbal, inclusiv cel de handbal.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Întrebarea zilei. Sunteți de acord să dăm, din banii noștri, 21 de milioane de lei cluburilor sportive?

sâm aug. 10 , 2019
Primarul Constanței, Decebal Făgădău, vrea să aloce 21.090.000 lei unor asociații sau cluburi sportive, în ședința de consiliu care va avea loc pe 14 august 2019. Cea mai mare sumă se duce către Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța, căreia primarul vrea să-i dea 9 milioane de lei. Pe locul […]
bani

V-ar putea interesa și: