Primarul Decebal Făgădău nu și-a îndeplinit cele mai importante obiective în anul 2017

decebal făgădău
Decebal Făgădău, primarul Constanței, nu și-a îndeplinit cele mai importante obiective asumate pentru anul 2017

La începutul anului trecut, primarul Constanței, Decebal Făgădău, ne-a promis că va îndeplini o serie de obiective.

Erau 27 la număr. Printre ele: demararea lucrărilor de reabilitare a Cazinoului, a construcției Sălii Polivalente, achiziția a 100 de autobuze noi, angajarea a 100 de polițiști locali, monitorizarea video a orașului, construcția a 63 de locuri noi de joacă, etc.

Am aruncat o privire pe promisiunile de atunci, iar veștile sunt triste: mai puțin de jumătate au fost îndeplinite.

Din primele 15 de pe listă, nu putem bifa ca realizate în proporție de 100% decât unul, maximum două.

Iată care sunt principalele cinci obiective pe care le promitea, pentru 2017, primarul Decebal Făgădău.

 1. Demararea lucrărilor de consolidare și reamenajare a Cazinoului, în parteneriat cu Compania Națională de Investiții.
  2. Demararea lucrărilor de construire a Sălii Polivalente în Complexul „Badea Cârțan”, în parteneriat cu Compania Națională de Investiții.
  3. Asfaltarea unui număr de 33 de străzi din cartierele Compozitori, Baba Novac, Palazu Mare și Campus Universitar. (detalii AICI).
  4. Reînnoirea parcului auto al RATC cu peste 100 de autobuze moderne, dotate cu instalație de climatizare, rampe de acces pentru persoanele cu handicap, monitorizare video, etc.
  5. Finalizarea lucrărilor Parcului Arheologic, Pasajului Cumpenei, precum și demararea lucrărilor la cele 63 de locuri de joacă pentru copii.

Singurul obiectiv îndeplinit, dar nu în totalitate, este cel referitor la asfaltarea străzilor. Primăria Constanța și Confort Urban nu au fost în stare să asfalteze toate străzile promise. Au ratat, de exemplu, strada Tiberiu Brediceanu. Explicația primăriei este că a venit iarna. Nu, nu e glumă. Deși investiția a fost anunțată de la începutul anului trecut, primăria a fost luat prin surprindere de iarnă.

„În ceea ce privește asfaltarea străzii Tiberiu Brediceanu vă comunicăm faptul că în luna ianuarie 2018 se va finaliza lucrarea la nivel de piatră, urmând ca în luna martie a aceluiași an să fie turnat și covorul asfaltic. Amenajarea acestei străzi era programată pentru sfârșitul acestui an însă, din cauza temperaturilor scăzute care nu mai permit turnarea covorului asfaltic a fost amânată pentru prima parte a anului viitor, atunci când vremea va fi prielnică”, au răspuns, oficial, reprezentanții Primăriei Constanța.

Putem avea încrede că Primăria Constanța va reuși proiecte de amploare, când nu a fost în stare să asfalteze niște biete străzi?

Credeți că va răspunde cineva pentru faptul că obiectivele nu au fost atinse?

Întrebările sunt, evident, retorice, din păcate.

Mai jos puteți vedea toate obiectivele pentru 2017 ale Primăriei Constanța.

primaria constanta, obiective 2017 (1)

Pe acest subiect am realizat și o emisiune, la Dobrogea TV, cu Mihai Petre, analist politic și consilier al primarul Decebal Făgădău. O puteți urmări mai jos.

Vă recomandăm și:

VIDEO. Decebal Făgădău: „Constanța se așază pe harta orașelor serioase, importante, chiar prin prisma unei analize internaționale”

Cristian Hagi5 thoughts on “Primarul Decebal Făgădău nu și-a îndeplinit cele mai importante obiective în anul 2017

 1. Doamne fereste,consilierul asata bine ca stie ce nu a facut Mazare(un…..)
  ,ei au facut pe naiba,Constanta este o mizerie.Nu au facut nimic,infrasructura este vraiste, locuri de joaca nu exista, parcari nu exista, podul de la butelii o sa dureze 20 de ani….cazinoul nu mai vorbim, gunoaie peste tot,din pacate Constanta este condusa de astia….iar consilierul asta bate campii.In toata lumea asta orasele port sunt foarte bogate si dezvoltate,noi gratie lui Mazare si conducerea din prezent se pare ca nu suntem nici cat orasele din tara.Cat este de rusinos.Dnul Mihai bravo

 2. Cand veti termina scurgera si asfaltarea pe strada ConstantinBobescu.Scurgereaa este facuta pana la nr.100 al strazii ,fara scurgeri stradale pluviale ,si mai sunt 250 metri pana la Baba Novac care este necirculabila si care provoaca inundarea subsolurilor blocurilor de la nr.94,98,100,102,la ploi care nu pot fi absorbite de sol si cand se infunda canalizarea care nu a fost legata cu strda Baba Novac si refuleaza in strada si inunda pacarile subterane ale blocurilor aflate la 80 cm.sub nivelul strazii inundand masinile parcate in subsol cu dejectii intrate din strada . Strada necesita o coborare de nivel de cca.30 cm pe portiunea nr.100-112 lungime de aproximativ 80 metri liniari pentru a permite degajare apelor ocazionale ,gravitational spre zona nelocuita,pe care nu exista constructii. Macar atat se poate face pana la terminarea canalizarii si asfaltare.

 3. Strada Constantin Bobescu nu se va asfalta pana in Baba Novac, pentru ca portiune dinspre Baba Novac este teren privat.

  1. Si noi care stam pe portiunea publica a strazii ce vina avem ca primaria a retrocedat teren exact in capatul strazii? si de ce nu se poate asfalta pana la portiunea retrocedata?Noi nu am cerut sa asfaltati portiunea privata ci portiunea pentru care platim taxe si impozite ca si cum ar fi asfaltat ,si pe langa portiunea privata exista strada Muzici care iese in Baba Novac. Din raspunsul dumneavoastra se intelege ca refuzati sa asfaltati 500 m din strada dupa ce a-ti asfaltat 1000 m .Noi cele 10 blocuri care au fost construite pe aceasta portiune cu ce am gresit?

 4. Dar macar sa se dea o panta strazii spre portiunea unde nu exista constructii ca sa se poata degaja apa de ploaie care se scurge in subsolurile blocurilor se poate face si nu este costisitor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

„Literatura română ca literatură a lumii” - eveniment organizat de ICR New York

mie ian. 3 , 2018
În întâmpinarea Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie), ICR New York organizează evenimentul “Romanian Literature as World Literature” („Literatura română ca literatură a lumii”), în data de vineri, 5 ianuarie 2018, de la ora 19.00, la sediu. Evenimentul constă în prezentarea cărții cu același titlu – o antologie publicată recent (decembrie 2017) de Bloomsbury Publishing, una dintre […]
icr new york

V-ar putea interesa și: