Primarul Decebal Făgădău, pledoarie pentru teatru. ”Un oraș fără viață culturală practic nu există”. Proiect extrem de important pentru Constanța. VIDEO

decebal-fagadau-teatru_crop
Primarul Decebal Făgădău în foaierul Teatrului de Stat Constanța, imediat după terminarea premierei ”Cea mai frumoasă soție”

Spectacolul ”Cea mai frumoasă soție” a avut premiera națională recent, la Teatrul de Stat Constanța. Mâine poate fi urmărit din nou, gratuit (în baza unor tichete care se obțin de la casierie, pentru menținerea ordinii), în cadrul evenimentelor pe care instituția le organizează cu prilejul împlinirii a 65 de ani de existență.

La premieră, sala a fost plină. Toate biletele se vânduseră cu zile bune înainte. Printre spectatori s-au numărat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, însoțit de soție, dar și viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu.

După spectacol, primarul Decebal Făgădău ne-a acordat un scurt interviu, în care a vorbit despre ”surpriza extraordinar de plăcută” pe care a avut-o.

Mai important decât impresiile sale despre spectacol este faptul că a subliniat importanța culturii.

”Dincolo de fierbințeala campaniilor electorale, important este să ne întoarcem la ce este important, nu la ceea ce este urgent. Un oraș fără viață culturală practic nu există.

Primarul Constanței a dezvăluit și un proiect de suflet al său.

”La capitolul infrastructură culturală, cred că după ce trec alegerile parlamentare, toți politicienii ar trebui să scrie un singur proiect pentru Constanța: un centru multicultural, în care să-și găsească casa atât teatrul, filarmonica, baletul, un muzeu al Constanței, un muzeu al mării și, de ce nu, acolo să reușim să integrăm și centrele pentru copii și tineret”, a spus Decebal Făgădău.

Interviul în întregime în puteți vedea mai jos:

Spectacolul ”Cea mai frumoasă soție” poate fi urmărit miercuri, 23 septembrie, de la ora 18.00. Intrarea este gratuită, în baza unor tichete care se obțin de la casierie, pentru menținerea ordinii.

Reamintim că Teatrul de Stat Constanța sărbătorește, în aceste zile, 65 de ani de la înfiinţare, cu spectacole gratuite şi o gală festivă.

Începând de miercuri, 23 noiembrie, în fiecare seară, de la ora 18.00, constănţenii sunt aşteptaţi la spectacole cu intrarea liberă, în limita locurilor disponibile. Programul complet îl puteți găsi în articolul de mai jos:

Zilele Teatrului de Stat Constanţa. 65 de ani de la înfiinţare, sărbătoriţi cu spectacole gratuite şi o gală festivă. VIDEO

În anul 1951 se juca prima premieră, „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, la sala Elpis, singura din oraş pe atunci.

De-a lungul celor 65 de ani, teatrul, care a purtat mai multe denumiri, dar şi-a conservat identitatea, a avut şi are mari actori, mari regizori, a montat piese ale unor mari dramaturgi români şi străini şi se poate lăuda, până în ziua de azi, cu numeroase premiere pe ţară, adică spectacole ce au văzut lumina scenei româneşti pentru prima dată la Constanţa: „Vilegiatura” şi „Nora şi soacra” de Goldoni, „Noaptea iguanei” de Tennessee Williams, „Nu va fi război în Troia” de Jean Giraudoux, „Diavolul la Boston” de Lion Feuchtwanger, „Operă pentru viitorii dictatori” de Andonis Doriadis sau spectacole ce se joacă în prezent, ca „Şobolanul rege” de Matei Vişniec şi „Uciderea lui Gonzago” de Nedialko Iordanov.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Locuri de muncă disponibile în Valu lui Traian

Wed Nov 23 , 2016
Societate comercială cu profil de construcții ușoare și amenajări peisagistice cu sediul în Valu lui Traian angajează muncitori calificați – peisagiști, lăcătuși mecanici, sudori, zugravi. Contract de muncă de 8 ore/zi, 5 zile/săptămână, salariu 850 lei în mână, nenegociabil. Obligatoriu diplomă de specializare. Nu se decontează transport. Relații suplimentare puteți obține […]
angajari