Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, amendat de Poliție pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost amendat de Poliție pentru că nu purta mască în propriul biroul, în timp ce s-a întâlnit cu mai multe femei din localitate.

Primarul a postat pe Facebook imagini în care apărea alături de trei femei, care au intrat pe rând în biroul său. Deși distanța dintre ei era de sub doi metri, acesta nu purta mască de protecția, așa cum prevede legea. Mai mult, edilul a dat noroc cu ele. Scopul întâlnirii: a oferit, din fonduri publice, bani tinerelor mămici. De menționat că două dintre ele au intrat în biroul purtând mască de protecție.

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța s-a autosesizat în urma imaginilor postate de primar pe pagina sa de Facebook.

„Persoana respectivă a primit o amendă de 500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind normele de protecție sanitară individuală”, a precizat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța, pentru CT100.ro.

Imaginile le puteți vedea aici: https://www.facebook.com/105746784503207/videos/374333786872830

Femeile care apar în imagini nu au fost amendate.

Cristian Maricel Cîrjaliu este primar de 8 ani, a anunțat că va candida pentru un nou mandat, și este vicepreședinte al Organizației Județene PSD Constanța.

Culmea ironiei este că, pe 3 iulie, primarul anunța că angajatele instituției confecționează măști sterilizate care sunt oferite cadou locuitorilor.

agigea masti

Ce spune legea

Potrivit legii, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții, astfel:

a) ) angajatul este singur în birou sau se află minim 2 m între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;

b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

c) persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);

d) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri

f) elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare

g) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Angajatorul sau conducătorul instituției are obligația de a elabora propriile proceduri pe baza evaluării de risc pentru fiecare angajat, în funcție de programul de lucru, specificul activității desfășurate, structura organizatorică, structura incintei.

Trimis în judecată de procurorii DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus, luna trecută, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Maricel Cristian Cîrjaliu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„Inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.
Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.
În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.
Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.”

În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Ziarul Constanța 100% a scris despre aceste fapte încă din 2018. Detalii, mai jos:

Conflict pentru terenuri din Agigea. S-a lăsat cu plângeri penale

Incredibilul caz al terenurilor din Agigea (sau cine împarte parte-și face)

Sursă foto: captură Facebook/Cristian Cîrjaliu

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce nereguli a găsit ministrul Muncii în Constanța și Mamaia

Sun Jul 12 , 2020
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut verificări sâmbătă seara la cluburi şi terase din staţiunea Mamaia. Duminică a susținut o conferință de presă, în care a spus că zonele de la intrarea în localuri erau aglomerate şi crede că agenţii economici trebuie să fie mai atenţi la procesul de rezervare, […]
ministrul-muncii-pe-litoral-1