Primarul din București a fost amendat pentru că nu și-a plătit parcarea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că a fost amendat pentru că nu și-a plătit parcarea. Acesta precizat că parcarea se plătește pentru a încuraja oamenii să folosească transportul în comun

Nicuşor Dan a precizat la Digi24, joi seară, că regulamentul de parcare a fost votat în 2019, dar abia acum a fost pus în aplicare pentru a încuraja oamenii să folosească transportul în comun. 

„A fost un regulament care s-a votat de Consiliul General în 2019, fosta administraţie nu a avut curajul să îl implementeze. Adică acele  locuri care sunt marcate să fie să plătite, taxate. Am făcut ca acele locuri să se plătească 5 lei ora. Nu am făcut asta ca să luăm bani de la bucureşteni, dimpotrivă, am făcut asta ca să încurajăm oamenii, treptat să folosească transportul în comun”, a declarat Nicuşor Dan. 

Recomandare: Klaus Iohannis a descris România într-o singură frază: „Suntem egali în faţa legii, dar nu suntem egali şi în faţa locurilor de parcare”

Acesta a dezvăluit că el însuşi a fost amendat. 

„Înainte nu plăteau parcări pentru că, deşi erau panouri care spuneau că trebuie să plătească, oamenii au aflat că nu există nimeni care să controleze. Acum se controlează. Dăm amenzi, şi eu am luat în parcarea din jurul primăriei.  Aveam o conferinţă de presă, trebuia să prelungesc prin SMS ora, m-a sunat cineva şi am uitat să fac asta şi am ieşit din cât am plătit”, a declarat Nicuşor Dan. 

Recomandare: Șantier și pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. Proiectul prevede 5.184 de stâlpi antiparcare

Întrebat de ce mai e nevoie de parkometre, Dan a explicat că peste tot în lume sunt astfel de dispozitive. 

„Fie că plăteşti prin SMS, fie prin aplicaţie, e un procent de încasări pe care îl ia intermediarul. Peste tot în lume sunt parkometre. Nu e aşa de scump, mai scump e că aveam 10.000 de locuri, când ar trebui să avem 300.000 de locuri de parcare. Vrem să mărim locurile de parcare, vrem să ajungem să avem tot ce e în interiorul inelului central, să fie cu albastru şi să avem un abonament pentru rezidenţi. Termenul optimist este un an”, a declarat Nicuşor Dan. 

Foto: Facebook


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat care mergea noaptea pe un drum național a fost accidentat mortal. Încă nu se știe cine este

vin oct. 21 , 2022
În cursul zilei de joi, în jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 2A, în zona localității Crucea. „Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 43 de ani, a accidentat un […]

V-ar putea interesa și: