Primarul din Costinești dă adunarea pentru închiderea gropii de gunoi

Primarul din Costinești, Jeanu Dumitru, dă adunarea pentru închiderea gropii de gunoi din localitate. Acesta îi cheamă pe oameni să protesteze, să tragă împreună un semnal de alarmă.

„Dacă m-ai votat sau chiar dacă nu m-ai votat. Dacă ai încredere în mine sau chiar dacă nu ai. Dacă locuiești în Costinești, dacă-ți pasă de această localitate, dacă-ți dorești să ajuți Costineștiul să recâștige faima de altădată, dacă înțelegi că situația din prezent nu mai poate continua, dacă ești afectat de mirosul de gunoi pătrunzător care ne distruge viețile sau pur și simplu dacă dorești să fii alături de consătenii tăi, acum este momentul să iei atitudine. Așa că te rog, participă alături de cetățenii din Costinești, duminică, începând cu ora 11, în parcul de la Rond, la primul protest organizat de oameni pentru a trage un semnal de alarmă împotriva dușmanului nevăzut care ne face viața grea. E timpul ca împreună să spunem tuturor, cu voce tare: așa nu se mai poate! Voi fi și eu acolo, vino și tu, duminică de la ora 11. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!”, a anunțat primarul.

Edilul a discutat despre groapă și cu șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. S-a autoinvitat la un eveniment organizat de acesta pentru a-l ruga încă o dată să intensifice controalele la groapa de gunoi Iridex.

„După cum știți deja, groapa pute îngrozitor și trebuie închisă de urgență. L-am simțit un om de bună credință, care ar dori să rezolve problema, de altfel mi-a și promis astăzi că sunt foarte atenți la situație, și că vor continua controalele în zonă. În ultimele luni, la chemarea noastră, Garda de Mediu a controlat groapa și a aplicat amenzi de peste 100.000 de lei și a impus măsuri care trebuie luate urgent de către agentul economic Iridex. Mi s-a promis că și în lunile imediat următoare aplicarea acestor măsuri va fi urmărită atent. Am primit astăzi și promisiunea că vara nu vor mai fi depozitate alge la groapă, pentru că știți ce se petrece când acestea sunt aduse aici. Am convenit de asemenea cu doamna Steluța Popescu să vină să locuiască la Costinești câteva zile pentru a înțelege problema de la fața locului. Nu știu dacă a glumit, eu chiar îmi mențin invitația, pentru că până nu simți pe pielea ta, nu ai cum să înțelegi prin ce trec oamenii din Costinești. Atât pot eu ca primar, să pun presiune pe autoritățile decidente să ia măsuri împotriva acestei gropi și voi continua să fac asta, până la rezolvarea finală a problemei.”, spunea primarul pe 10 iunie 2021.


Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Constanța vrea să cheltuie 2,8 milioane lei pentru 25 de statui

Sat Jun 19 , 2021
Primăria Constanța vrea să achiziționeze servicii de „reamplasare, restaurare și punere în valoare a statuilor și monumentelor istorice amplasate în municipiu”. Valoarea estimată a contractului este de 2.838.269 lei. Monumentele propuse, în număr de 25, sunt protejate prin lege și prezintă „unele carențe în exterior”. Se propune spre reamplasare și […]
statuie-anghel-saligny_crop