Primarul din Vama Veche: „Trăim o amenințare reală!”

Daniel Georgescu, primar Limanu Vama Veche

Primaria comunei Limanu face apel catre toti agentii economici care isi desfasoara activitatea sezoniera in localitatile 2 Mai si Vama Veche sa fie responsabili si sa respecte toate regulile impuse de autoritati pentru a limita raspandirea virusului SARS COV 2 in comunitate. De asemenea, autoritatile locale atrag atentia atat turistilor, cat si localnicilor sa nu relaxeze masurile de protectie personala.

„Traim o amenintare reala, iar respectarea unor reguli reprezinta unica solutie in a ne proteja pe noi, dar si pe ceilalti. Sezonul estival abia a debutat, dar numarul turistilor este in crestere, de la o saptamana la alta. Este evident ca si riscurile cresc exponential. Trebuie sa intelegem ca suntem cu totii expusi, iar masurile de protectie sunt necesare pentru a mentine aceste localitati in siguranta, atat pentru cei care locuiesc aici cat si pentru turisti. Este normal ca activitatile economice sa reporneasca, dar consider ca este obligatoriu ca agentii economici sa fie vigilenti si sa respecte toate recomandarile impuse. La randul lor, turistii trebuie sa inteleaga ca acest sezon este atipic, iar distantarea sociala, igiena personala si purtatul unei masti in spatiile publice inchise reprezinta instrumentele prin care fiecare dintre noi poate sa contribuie la diminuarea pericolului”, sustine Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

In ceea ce priveste confirmarea unui caz de imbolnavire in localitatea Vama Veche, precizam ca au fost luate imediat toate masurile necesare pentru a limita riscurile.

„Ne-am mobilizat de urgenta si impreuna cu Directia Judeteana de Sanatate Publica a Judetului Constanta si Politia Municipala Mangalia am urmat procedurile impuse de legislatie. Localul si-a suspendat activitatea urmand sa aplice un plan de masuri pentru remedierea problemelor aparute iar persoanele asupra carora exista suspiciuni au fost luate in evidenta si au fost izolate. A fost un caz izolat, insa, trage un semnal de alarma asupra unui pericol care nu dispare odata cu vara sau cu sosirea concediului. Fac apel catre toti agentii economici care se confrunta cu situatii similare sa ne anunte imediat, sa sisteze temporar activitatea si sa contacteze DSP. Este esential sa actionam in echipa si sa mentinem un climat de siguranta in 2 Mai si Vama Veche. Daca nu vom fi responsabili, aceste doua localitati vor ajunge din sate de vacanta in zone cu risc crescut de imbolnavire. Vama Veche si 2 Mai trebuie sa ramana destinatii sigure! Dar, acest lucru depinde de fiecare dintre noi”, a mai spus Daniel Gheorghe Georgescu.

Totodata, pentru a limita raspandirea virusului in comunitate, Primaria comunei Limanu va organiza o serie de  intalniri cu agentii economici din zona si reprezentantii DSP Constanta, temele de dezbatere fiind legate de masurile de protectie atat pentru angajatii sezonieri cat si pentru turisti, dar si procedurile specifice in cazul in care exista suspiciuni de imbolnavire in zona. Prima intalnire va fi organizata maine, in localitatea 2 Mai.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.