Primarul Făgădău explică de ce nu a făcut ce a promis candidatul Făgădău în 2016 și ne asigură că viitorul primar Făgădău se va ține de cuvânt VIDEO

Decebal Făgădău. În stânga, fotografia oficială folosită în campanie din 2016. În dreapta, în ipostaza de primar, în 2019

Primarul Constanței a susținut, joi, o conferință de presă, la finalul ședinței de consiliu local. Am avut astfel prilejul să-l întreb de ce nu a construit parcarea subterană pe care a promis-o.

Aceasta este numai una din promisiunile care au rămas numai pe hârtie. Despre o alta, pasajul de la podul butelii, l-a întrebat colega de breaslă Feri Predescu.

„Știu foarte bine ce am promis în anul 2016. Nu există nicio noutate, întrucât zona ar trebui în primul rând descărcată arheologic. Descărcarea arheologică durează, după cum știți foarte bine, și mi-am propus ca în acest mandat să fac doar studiile de prefezabilitate, să epuizez toate soluțiile pe zona de mobilitate în zona centrală a municipiului Constanța, astfel încât să se vadă că este o necesitate REALĂ acea parcare, și nu este doar o voință a unui politician care a candidat pentru funcția de primar, pentru că, atunci când am vorbit cu cei din domeniul culturii, îmi spuneau: „Da de ce vrei să strici vestigiile orașului pentru o parcare subterană, în condițiile în care nu suntem siguri ce este dedesubt, nu știm dacă sunt sau nu vestigii, atâta vreme cât, de jur împrejur, uite, poți să mai faci parcări adiacente.” Am zis „OK”, poate fi un punct de vedere rezonabil. Implementăm măsurile pas cu pas, dar vă asigur, zona centrală a municipiului Constanța, indiferent de cine este primar sau de ce partid e la guvernare, are nevoie de o parcare de capacitate mare”.

Primarul a precizat că și proiectul spectaculos de la pod Butelii, promis de asemenea în 2016, este la nivelul de studiu de prefezabilitate.

„Va fi concretizat. Nu am putut să-l facem mai repede pentru că toate etapele sunt legate exact ca un joc de domino, ca un puzzle. A trebuit să finalizăm podul de la butelii (n.r. a durat aproape 4 ani, în loc de 6 luni), să facem noile valori de trafic, astfel încât să știm, pe partea de pasaj subteran, de unde trebuie să înceapă și unde să se termine, pentru că așa se fac determinările de către specialiști, nu de către politicieni”, a precizat primarul Decebal Făgădău.

Declarațiile pe larg le puteți vedea mai jos.One comment

  • Dan Petre LEU

    Gargara, gargara si iar gargara. Primarul care a inchis usile Primariei. Singurul lucru care i-a reusit, desi nu l-a promis. In rest, NIMIC.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.