Primarul PSD din Agigea nu respectă normele sanitare obligatorii

cristian maricel cirjaliu
Primarul Cristian Maricel Cîrjaliu, fără mască, dă noroc cu o locuitoare, în biroul său

Primarul PSD din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, sfidează normele sanitare impuse de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirsului.

Acesta a postat pe Facebook un filmuleț în care este filmat în timp ce primește mai mulți cetățeni din localitate. În imagini se vede cum trei doamne intră, pe rând, în cabinetul edilului. Acesta nu poartă mască, deși este obligat, potrivit unui ordin comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor de Interne. Se observă că două dau un exemplu pozitiv și poartă mască.

Mai mult, primarul întinde mâna și dă noroc cu cel puțin una dintre ele, așa cum se vede din imagini (în timp ce stă jos, iar doamna în picioare, dar aici nu încalcă nicio regulă, în afara acelora de politețe).

Toate femeile cu care s-a întâlnit sunt mămici care au acasă bebeluși. Primăria le oferă bani, din fondurile publice, iar primarul le cheamă în birou pentru a semna hârtiile.

Imaginile le puteți vedea aici: https://www.facebook.com/105746784503207/videos/374333786872830

Ce spun autoritățile

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții, astfel:

a) ) angajatul este singur în birou sau se află minim 2 m între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;

b) persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;

c) persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);

d) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri

f) elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare

g) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Angajatorul sau conducătorul instituției are obligația de a elabora propriile proceduri pe baza evaluării de risc pentru fiecare angajat, în funcție de programul de lucru, specificul activității desfășurate, structura organizatorică, structura incintei.

Sursă foto: capturi video Facebook/Cristian Cîrjaliu
2 thoughts on “Primarul PSD din Agigea nu respectă normele sanitare obligatorii

  1. Voi acum paziti cine respecta si cine nu regulile sanitare ?
    La asta se rezuma acum jurnalismul ?
    Ieri ips, azi nu stiu ce primar, maine pe cine dati pe goarna ??

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Alica Bica, fosta șefă DIICOT, condamnată la închisoare, prinsă în Italia

vin iul. 10 , 2020
Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia. În aceeaşi zonă din Italia a fost prins şi Ioan Bene, condamnat la 6 ani şi 2 luni de închisoare. Cei doi vor fi prezentaţi unei instanţe pentru […]
Alica Bica, fosta șefă DIICOT condamnată la închisoare, prinsă în Italia

V-ar putea interesa și: