Primarul și viceprimarul Constanței vor merge, O ZI, cu autobuzul la muncă

Autobuz RATC și BMW-ul de lux al primarului Constanței

Primarul și viceprimarul Constanței vor merge, O ZI, cu autobuzul la muncă. Lor li se vor alătura angajații primăriei și ai structurilor subordonate. Ziua cu pricina este luni, 22 aprilie. De marți, conducătorii orașului se vor întoarce la mașinile lor de lux.

Salutăm totuși această inițiativă, mai ales că am scris, în mai multe rânduri, că primarul și viceprimarii sunt primii care ar trebui să-și lase mașinile acasă și să folosească autobuzele.

„Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul Decebal Făgădău și viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu aleg autobuzul! Demersul angajaților municipalității se încadrează în campania cu același nume, demarată la începutul acestei săptămâni în care toți cei menționați se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun la și de la sediile instituțiilor unde își desfășoară activitatea.”, au anunțat angajații Primăriei Constanța de la biroul de comunicare.

„Alege autobuzul“ este o campanie civică derulată de Primăria municipiului Constanța și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța“, în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) – Dezvoltare durabilă prin inovare“, ce are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu mașinile ISUZU Euro 6, și încurajarea locuitorilor municipiului Constanța în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.

Campania este parte integrantă a obiectivului general al actualei administrații constănțene, care vizează aerisirea bulevardelor și a străzilor principale prin fluidizarea întregului flux de transport, după conceptul – „omul înaintea mașinii”.

Primăria Constanța amintește tuturor persoanelor care se vor alătura campaniei „Alege autobuzul“ că tariful pentru o călătorie este de 1.50 lei, cost care poate fi achitat fie prin achiziționarea unui bilet de la punctele de vânzare situate în vecinătatea stațiilor, fie prin SMS cu textul L (pentru linie), ORA (valabil pentru o oră), ZI (valabil pentru o zi) sau S (valabil pentru o săptămână), pentru titlul de călătorie dorit, la numărul scurt: 7475.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

2 comments

  • Gresiti masina si se supara domn primar… are seria 7 nu seria 5!

  • Deci ipocritii astia de doi lei perechea chiar se cred lideri, modele ale comunitatii si formatori de opinie ??? Incredibil !!! Nu le-a zis nimeni pana acum ca-s doar doi functionari publici de cacat, accidental in pozitii bune si pe care nu-i va mai cunoaste nimeni a doua zi ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.