Primarul Valentin Vrabie i-a blocat salariul viceprimarului Luminiței Vlădescu. Ce au declarat cei doi

Luminița Vlădescu și Valentin Vrabie
Luminița Vlădescu și Valentin Vrabie se află în conflict de câteva luni de zile

Primarul din Medgidia, Valentin Vrabie, i-a blocat salariul viceprimarului Luminița Vlădescu.

Aceasta a anunțat situația printr-un comunicat de presă.

„În anul 2016, am fost aleasă, prin votul consilierilor locali din Medgidia, în funcția de viceprimar al orașului. În ciuda faptului că avem viziuni politice diferite, timp de un an și jumătate, atât eu cât și colegii mei, consilieri locali PSD, am votat proiectele inițiate de primarul Valentin Vrabie. Am dat astfel dovadă de bună credință, arătând foarte clar că am fost aleși pentru a sprijini proiectele favorabile cetățeanului.Am tăcut chiar și atunci când domnul primar și-a asumat proiecte gândite și începute de mine. De la începutul anului 2018, poate pe fondul faptului că n-a reușit să construiască destule proiecte durabile, poate pentru că nevoile cetățenilor au fost din ce în ce mai multe iar primarul nu a mai făcut față, atitudinea acestuia față de mine și de colegii mei s-a schimbat, categoric, Valentin Vrabie înțelegând ca de fiecare dată când a venit vorba despre problemele orașului, să arate cu degetul spre viceprimar și consilieri, pentru a indica un vinovat, un responsabil pentru dezastrul din oraș”, spune viceprimarul Luminița Vlădescu.

Aceasta a afirmat că de atunci a început, pentru ea, o perioadă de calvar.

„Am fost supusă la presiuni incredibile, în speranța că voi demisiona și voi lăsa locul altcuiva, mai aproape de inima primarului. Totul a început prin cuvinte urâte, jigniri care mi-au fost adresate periodic. S-a gândit că fiind femeie nu voi rezista prea mult în fața unui asemenea comportament grobian. Nu a funcționat, așa că s-a trecut la pasul următor, fiindu-mi retrase toate atribuțiile pe care tot primarul mi le stabilise inițial, conform legii. Pentru că nici asta nu a funcționat, primarul mi-a retras dreptul de a mai folosi mașina instituției, iar apoi a mutat reprezentantul rromilor din primarie la biroul viceprimarului, eu nemaiavând birou. Pentru că nu am cedat, primarul a decis în cursul săptămânii trecute să recurgă la un nou abuz în funcție. În cursul zilei de vineri, pentru că am sesizat că drepturile mele salariale nu au fost virate pe card, așa cum se întâmpla de obicei, am întrebat funcționarii din Primărie de ce mă aflu în această situație. Mi s-a răspuns că primarul a decis să nu mai primesc salariul și mi s-a prezentat un ștat de plată pe care scria un singur cuvânt: BLOCAT”, a mai spus viceprimarul PSD.

Considerând că se află în fața unui abuz în funcție, a formulat o plângere penală împotriva primarului Valentin Vrabie.

„Spre deosebire de dânsul, nu consider că trăim pe pământul unui moșier, care, nemulțumit de persoana mea, decide de la sine putere să-mi sisteze drepturile salariale. Legea este una și aceeași, chiar și pentru primar, oricât de greu îi este să înțeleagă acest lucru”, a spus Luminița Vlădescu.

Primarul Valentin Vrabia a declarat, pentru CT100.ro, că există numeroase sesizări ale cetățenilor care semnalează faptul că Luminița Vlădescu, având funcția de viceprimar al municipiului Medgidia, întrucât din luna noiembrie 2017 nu mai are atribuții în cadrul Primăriei municipiului Medgidia, nu ar trebui să mai fie remunerată din bani publici.

„Aceștia consideră că nu poate fi plătită din bani publici o persoană a cărei îndeletnicire permanentă este de a face circ și scandal și care denigrează în mod voit imaginea acestei comunități. Conform Codului Muncii în vigoare „salariul reprezintă contraprestaţia muncii depuse de salariat în baza contractului individual de muncă”. Întrucât doamna Luminița Vlădescu nu mai prestează nicio activitate în concordanță cu interesul cetățenilor pe care ar trebui să îi reprezinte, am luat decizia de a BLOCA remunerația doamnei pentru a face verificările necesare și a răspunde sesizărilor cetățenilor. Pentru că bugetul primăriei este atât de sărăcit, nu ne putem permite să plătim salarii de 10.000 lunar pentru persoane care nu prestează nici o activitate toată ziua. Până la finalizarea anchetei interne, salariul doamnei Luminița Vlădescu va rămâne BLOCAT.”, a spus Valentin Vrabie.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce nu a înțeles Liviu Dragnea

Mon Jun 11 , 2018
„În anul în care am împlinit nouăzeci de ani, am vrut să-mi dăruiesc o noapte de dragoste nebună cu o adolescentă fecioară”. Așa începe „Povestea târfelor mele triste”, a lui Gabriel Garcia Marquez. Bătrânul care se culcase cu 514 de femei, pe care le-a plătit, și care apoi a renunțat […]
liviu dragnea