Primarul Vergil Chițac analizează ce statui să amplaseze în Constanța

În luna septembrie, Primăria Municipiului Constanța a organizat o dezbatere publică care a avut ca temă un nou proiect de înfrumusețare a orașului, prin amplasarea mai multor statui, ce au ca scop creșterea estetică și culturală a orașului.  

La dezbatere au participat reprezentanți ai instituțiilor publice din domeniile culturii, artelor și istoriei, reprezentanți ai societății civile și toate persoanele interesate de aspectul orașului în care trăiesc și care și-au dorit să aducă aportul la amplasarea unor monumente noi.

În cadrul întrunirii au fost prezentate propunerile membrilor Grupului de Lucru privitoare la edificarea unor monumente publice. Personalitățile propuse pentru dezbatere de către specialiștii în domeniu au fost: Împăratul Constantin cel Mare, Regele Carol I, Regele Ferdinand, Remus Opreanu, Cella Serghi. Acestea s-au evidențiat prin importante contribuții la istoria și dezvoltarea vieții orașului.  

Au fost și alte propuneri în dezbaterea publică: Mihail Kogălniceanu, Horia Macelariu, Horia Agarici, I.C Brătianu și alte personalități.  

Sugestiile, propunerile și observațiile care au rezultat în urma dezbaterii publice au fost sintetizate într-un raport de specialitate care a fost înaintat spre analiză primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac.”, a precizat Primăria Constanța.

Raportul conține personalitățile selectate și noile amplasamente supuse dezbaterii avizate de comisia grupului de lucru format din reprezentanti ai Primăriei Municipiului Constanța, Consiliului Județean Constanța, Instituția Prefectului- Județul Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Biblioteca Județeană „I.N.Roman”, Muzeul de Artă Constanța, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța, Ordinul Arhitecților din România-Filiala Dobrogea.    

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

O navă franceză cu o mie de tone de ajutoare pentru Ucraina trebuia să ajungă azi în Portul Constanța, dar acest lucru nu se va mai întâmpla

Tue Oct 4 , 2022
Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina, care urma să ajungă, marţi, în portul Constanța Sud – Agigea, nu va mai sosi în ziua stabilită, din motive obiective, informează Ambasada Franţei. Reprezentanţa diplomatică anunţase, luni, că peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente […]