Primarul Vergil Chițac anunță progrese în proiectul noului stadion, început de Decebal Făgădău

Primarul Decebal Făgădău a început demersurilor pentru ca municipiul Constanța să aibă un nou stadion. De când a pierdut alegerile, deci în ultimii doi ani, lucrurile au mers în ritm de melc.

Proiectul a fost însă preluat de actualul primar, Vergil Chițac. Acesta a anunțat, pe pagina sa pe Facebook, care este stadiul proiectului.

Iată ce spune:

„Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri. Astăzi, alături de domnii Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, am parcurs ultima etapă dinaintea emiterii Hotărârii de Guvern pentru finanțarea noului stadion „Gheorghe Hagi” și am prezentat proiectul în fața comisiei interministeriale. A fost aprobat în unanimitate.

Ce urmează:

Ministerul Dezvoltării va elabora proiectul de HG care va sta pe site, în dezbatere publică, timp de 15 zile;

– Proiectul va pleca pe circuitul ministerial de avizare;

– Va fi emisă Hotărârea de Guvern (cred eu, cel târziu în luna octombrie).

Din acel moment, simultan, lucrurile se vor partaja astfel:

– Noi ne vom ocupa de diligențele pentru emiterea HG de demolare a stadionului actual și de demolarea efectivă;

– Compania Națională de Investiții (CNI) va avea în vedere proiectarea și execuția noului stadion.

Avem ambiția ca în toamna anului viitor să începem efectiv construirea noii arene.

Constanța avea nevoie de mult timp de un astfel de proiect și mă bucur foarte mult că se întâmplă. Orașul merită din plin acest stadion, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore.”

Primarul Chițac a omis să amintească faptul că proiectul este inițiat de Decebal Făgădău.

Sursă foto: Facebook/Vergil Chițac


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Florin Mitroi dă lecții de administrație: Valu lui Traian va avea cel mai mare centru sportiv din județul Constanța!

mie sept. 28 , 2022
Comuna Valu lui Traian, care este deja căutată de mulți constănțeni dornici să scape de betoanele din oraș, va deveni și mai căutată. Primăria condusă de Florin Mitroi a anunțat că va construi aici un complex sportiv. Și nu unul oarecare, ci cel mai mare din județul Constanța. Și nu […]
Florin Mitroi dă lecții de administrație: Valu lui Traian va avea cel mai mare centru sportiv din județul Constanța!

V-ar putea interesa și: