Primarul Vergil Chițac: „Dacă orașul Constanța ar fi o societate comercială, ar fi în faliment!”

Vergil Chitac primar constanta cu masca

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat vineri, într-o conferință de presă online că orașul Constanța are o situație financiară extrem de dificilă. „Dacă orașul Constanța ar fi o societate comercială, ar fi în faliment!”, a spus edilul.

„Veniturile proprii ale orașului, toate veniturile, sunt mai mici decât cheltuielile. Dacă am fi o societate comercială, am intra în faliment.”, a spus Vergil Chițac.

Acesta a spus că municipalitatea acordă subvenții de 178 milioane de lei, la un buget de circa 500 de milioane. Deci 30% din buget se duce pe subvenții. De pildă, 100 de milioane de lei se oferă pentru transportul de călători, 60 de milioane de lei pentru gigacalorie.

„Disponibilitatea de la buget pentru investiții este destul de mică, și atunci vizez foarte mult pe atragerea de fonduri europene. Probabil în a doua parte a anului viitor vom putea să aplicăm.”, a mai spus Vergil Chițac.

De ce nu avem luminițe

Primarul a spus că orașul Constanța nu va avea luminițe de Crăciun pentru că i s-a părut „indecent” să aibă. Anul trecut, pentru acestea s-au plătit peste 1 milion de euro. A mai spus că nici Viena, nici Strasbourg, de pildă, nu au au mai pus luminițe. A precizat însă că vor fi luminițe, cu ajutorul unor firme private.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vergil Chițac: „Neversea se va organiza cu siguranță în 2021”

Fri Dec 4 , 2020
COMPLETARE 8 decembrie 2020: NEVERSEA 2021 va avea loc în perioada 8 – 11 iulie „Neversea se va organiza cu siguranță în anul 2021”, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, primarul Constanței, Vergil Chițac. Edilul a spus că locația va fi aceeași. Se va muta însă data. „Eu cred […]