Primarul Vergil Chițac, gest frumos: a premiat-o pe profesoara universitară Marina Cap-Bun. Cine sunt celelalte doamnele onorate de liberali

Se spune, de multe ori și pe bună dreptate, că societatea, în general, și presa, în special, nu prezintă atât de des precum ar trebui oamenii de valoare. Acest lucru a fost contrazis, ieri, de către PNL, care a premiat unele dintre doamnele care sunt vârfuri în domeniile lor, într-un eveniment intitulat Gala Femeilor Liberale.

Am remarcat cu mare plăcere că printre ele s-a aflat Marina Cap-Bun, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității Ovidius. Mi-a fost profesoară și este singurul cadru didactic la care m-am dus să-mi măresc nota. Opt mi se părea prea puțin pentru pasiunea pe care o pune în predarea cursurilor, pentru dragostea pentru clasicii literaturii române, pe care i-am descoperit așa cum nu îi știam.

„Cu onoare și bucurie, i-am înmânat doamnei profesor universitar Marina Cap-Bun, de la Universitatea Ovidius, premiul pentru rezultate notabile obținute în activitatea profesională. Domnia sa demonstrează în fiecare zi că marea performanță se poate atinge doar dacă ești implicat cu adevărat în ceea ce faci. Sunt încântat că am avut această ocazie.”, a spus primarul Chițac.

Marina Cap-Bun

O altă doamnă premiată a fost Feri Predescu, jurnalista-simbol pentru presa din Constanța – și nu numai – din perioada contemporană. Un om de la care avem cu toții de învățat, nu numai noi, jurnaliștii.

„A fost o super atmosferă, ieri, la Gala Femeilor Liberale, iar eu am avut onoarea să îi ofer un premiu doamnei Feri Predescu. Într-o perioadă în care „senzaționalul și „breaking news-ul” sunt la mare căutare, Feri Predescu se încăpățânează să prezinte realitățile cotidiene într-un mod obiectiv, informând corect publicul consumator de știri. Le felicit pe colegele mele pentru cum au organizat acest eveniment! Respect și admirație pentru toate doamnele care au influențat și schimbat lumea, care influențează zilnic comunități, care fac bine, muncesc enorm și se străduiesc să contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase.”, a spus George Niculesc, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Feri Predescu

Pe lista oamenilor foarte bine pregătiți din Constanța este și Mihaela Ichim, care a condus mult timp filiala locală a Băncii Transilvania.

Mihaela Ichim

,,Mihaela Ichim este specialistul care a arătat că poate să transforme un domeniu ca economia din ceva aparent greu în ceva plăcut, este omul de la care am învățat multe și cu care m-am sfătuit atunci când aveam nevoie de o opinie avizată. De aceea, faptul că, astăzi, i-am înmânat premiul pentru o carieră de succes în cadrul Galei Femeilor Liberale a reprezentat atât o onoare cât și o bucurie. Felicitări, Mihaela Ichim!”, a spus senatorul Septimiu Bourceanu, președinte PNL Municipiul Constanța, cel care i-a înmânat premiul.

Printre laureate s-a numărat și doamna doctor Doina Tofolean.

Doina Tofolean

„Am oferit un premiu special, pentru munca exemplară și implicarea în viața comunității, doamnei doctor Doina Tofolean. În acest context, aș dori să o parafrazez pe Margaret Thatcher: o femeie care știe să aibă grijă de sine și înțelege problemele unei gospodării, va fi tot timpul pregătită să răspundă nevoilor și provocărilor unei comunități. Mulțumesc, doamna doctor și felicitări pentru tot ceea ce faceți în activitatea dumneavoastră profesională!”, a transmis Marian Crușoveanu, deputat și secretar general al PNL Constanța, cel care i-a înmânat premiul.

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a oferit un premiu unei doamne primar din județ.

Anca Belu

„Mi-a revenit misiunea plăcută de a oferi colegei noastre, Anca Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, unul din premii. În activitatea sa publică, a demonstrat că cel mai frumos argument în politică îl reprezintă proiectele realizate, mai ales cele prin care schimbi viața unei comunități. Îi mulțumesc pentru colaborarea strânsă, respectul și susținerea reciprocă pe care o avem încă din momentul în care am intrat în politică. Sunt mai bine de 10 ani de colaborare exemplară. Îi doresc succes în tot ce mai are de realizat pentru oamenii din comuna sa, pe care îi îndrăgește din toată inima!”, a declarat acesta.

A fost onorată și performanța sportivă, care și cea culturală.

„O fire delicată, care s-a impus într-un sport dur: boxul. Amalia Niță este sportiva pe care am avut onoarea să o premiez la Gala Femeilor Liberale. Cu modestie, cu determinare, cu multă muncă, face performanță într-un domeniu pe care îl considerăm, mai degrabă, al bărbaților. Felicitări campioanei europene și mult succes în continuare!”, a declarat prefectul Silviu Coșa.

Amalia Niță

„Un eveniment cu totul deosebit, Gala Femeilor Liberale, organizat de OFL Constanța, a reconfirmat valoarea pe care doamnele noastre o aduc familiilor, colegilor și societății. Am avut onoarea de a o premia pe doamna Daniela Vlădescu, managerul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, pe care o asigur de toată prețuirea mea.”, a spus viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu.

Daniela Vlădescu

Au mai fost premiate Meriam Mambet, antreprenor, Maria Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară din Constanța, Ana Maria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța.

Sursă foto: Facebook


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constănțenii vor putea dansa pe melodia „Se mărită Mona mea”, de ziua lor, pe banii lor

Dum mart. 12 , 2023
Aseară pe stradă am întâlnit o fatăAvea părul negru și ochii căpruiAseară pe stradă am întâlnit o fatăAvea părul negru și ochii căprui Aoleu, ce să mă fac Doamne eu?Se mărită Mona meaNu știu Doamne ce-i cu eaAoleu, ce să mă fac Doamne eu? Se mărită Mona meaNu știu Doamne […]

V-ar putea interesa și: