Primarul Vergil Chițac și Primăria Constanța au pierdut „războiul panourilor”. Instanța i-a dat dreptate lui Ionuț Barbu

vergil-chitac-ionut-barbu
Vergil Chițac (stânga) a pierdut procesul intentat de Ionuț Barbu

Instanța s-a pronunțat, joi, 3 februarie, în dosarul deschis de SC Seaview Media SRL, administrată de omul de afaceri Ionuț Barbu, împotriva municipiului Constanța și primarului Vergil Chițac, în ceea ce am putea numi generic „războiul panourilor.” Hotărârea de astăzi este definitivă.

În ianuarie 2021, la puțin timp de la preluarea mandatului, Vergil Chițac a hotărât că una din prioritățile sale este să scape Constanța de panourile pe care le folosise el însuși în campania electorală. A emis o dispoziție de primar prin care a dispus demolarea panourilor. I s-a atras încă de pe atunci atenția că într-un contract comercial, în care primăria este parte, nu se poate interveni printr-o dispoziție de primar. Adică, se poate, dar este un abuz. Pentru contraamiralul devenit primar, n-a contat. A mers mai departe.

Am scris și noi, și alți colegi, despre acest lucru (detalii AICI). S-a supărat primarul și a spus că e „zarvă mare” și că „a fost luat în cătare”. A dat și o replică. Și-a permis chiar să vorbească de linșaj mediatic.

„Şi în ciuda linşajului mediatic, în spatele căruia se află interese private, adică bani, lucrurile vor fi puse în făgaşul normal, legal.”

Declarația o puteți citi în întregime AICI.

La mai bine de un an, judecătorii i-au dat replica lui Chițac. Ce considera el legal s-a dovedit a fi opusul. Magistrații au dispus anularea dispoziției de primar din 23 decembrie 2020. Rețineți, pe 23 decembrie, cu două zile înainte de Crăciun, acesta ceruse firmei să dea jos, în câteva ore, câteva sute de panouri!

Chițac et. co. aveau alte modalități la dispoziție pentru a da jos panourile care nu le mai plăceau. Trebuie să ai specialiști, însă, ca să știi acest lucru. Din păcate, am văzut la echipa Chițac o propunere de HCL care încălca și Constituția, și Codul Administrativ, și Codul Civil. Toate deoadată.

L-am întrebat pe Ionuț Barbu cum a primit decizia.

„Am afirmat public faptul că acțiunea este nelegală. Astăzi, instanța mi-a dat dreptate. Modul în care au fost desființate panourile tuturor operatorilor a fost nelegal.”, a spus acesta.

Omul de afaceri a fost amendat pentru că nu reușit să dea jos panourile în cele câteva ore impuse. L-am întrebat dacă va cere despăgubiri și dacă, în opinia sa, consideră că primarul a săvârșit un abuz în serviciu, care se pedepsește penal.

„Analizez actiunile ulterioare, consecutive acestei decizii.”, a răspuns, diplomat, Ionuț Barbu.

Vă recomandăm și:

Felicia Ovanesian, city manager Constanța: „Singura opinie juridică care contează pentru mine e a mea”

Vergil Chițac nu vrea ca Ionuț Barbu să construiască un bloc


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Primarul Vergil Chițac și Primăria Constanța au pierdut „războiul panourilor”. Instanța i-a dat dreptate lui Ionuț Barbu

  1. Acum cine platește?
    Alegatorul constantean desigur.
    Pe Chitac îl doare la bașchenți, el e din Eforie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În curând, nu veți mai recunoaște plaja din Eforie

joi feb. 3 , 2022
Apele Române Dobrogea Litoral a anunțat că se fac primele pregătiri pentru înnisiparea plajei din Eforie. O conductă de transport, lungă de peste 2 km, este montată în aceste zile pe plaja nou creată din Mamaia Nord. „După asamblare, va fi umplută cu aer, împinsă în apă și trasă cu […]

V-ar putea interesa și: