Primele 30 de minute de parcare rămân gratuite în Constanța

Regulamentul parcărilor, dar și anexele care îl însoțesc, nu s-a modificat. Plata parcării în municipiul Constanța se va realiza conform HCL nr.123/2021, cu respectarea gratuității de 30 minute, pentru zonele 0, 1 și 2. Includerea acestei gratuități aduce flexibilitate utilizatorilor parcărilor din municipiul Constanța, a anunțat primăria.

Pașii pentru a beneficia de această facilitate sunt simpli: conducătorii auto trebuie să selecteze din aplicația „Constanța Parking” opțiunea de parcare cu primele 30 de minute gratuite. Pentru cei care trimit SMS este valabilă prima opțiune de pe panoul de informare.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

Spre exemplu, o persoană care știe că nu va depăși o jumătate de oră de parcare are opțiunea de a selecta din aplicație sau prin SMS rezervarea pentru o jumătate de oră care va fi gratuită. Persoanele care nu au această certitudine pot alege varianta plății unei ore, a 2 sau 3 ore, din care prima jumătate este gratuită.

Este important de știut că costul rezervării locului de parcare pentru o oră întreagă va fi marcat cu culoare roșie pe panourile special amplasate în parcări. 

Noua versiune a aplicației „Constanța Parking” va fi disponibilă în curând și poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore.

Pe lângă această modalitate de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea5 thoughts on “Primele 30 de minute de parcare rămân gratuite în Constanța

  1. “Pașii pentru a beneficia de această facilitate sunt simpli: conducătorii auto trebuie să selecteze din aplicația „Constanța Parking” opțiunea de parcare cu primele 30 de minute gratuite. Pentru cei care trimit SMS este valabilă prima opțiune de pe panoul de informare.”

    Să înțelegem că pentru plata cu SMS nu va exista posibilitatea de a beneficia de gratuitate dacă stăm doar 30 de minute? Că Primăria ne zice să selectăm prima opțiune de plată, aceea e deja de o oră. Ar fi discriminare.

    Zici că toate astea sunt dezvoltate de ceva cetățeni cumva alfabetizați, dar cu deficiențe…

    1. Ba da. Am intrebat la primarie si mi-au raspuns. Si pentru plata cu SMS va fi gratuit in primele 30 de min. Veti achita insa costul SMS-ul. La pretul unui SMS normal. Daca e gratuit, cum sunt multe abonamente, nu mai platiti nici SMS-ul.

  2. Mulțumesc pentru informație. Asta înseamnă însă că panourile referitoare la parcarea plătită vor fi corectate, pe cele apărute în presă până acum ne-existând o astfel de opțiune (nu că ar fi vina presei, presa a prezentat ce a primit de la primărie). Pentru primărie, cu dezamăgire, un singur cuvânt: amatorism.

  3. Au apărut panourile reinscripționate, nici vorbă de posibilitatea de a ocupa gratuit o parcare pentru doar 30 de minute, prin SMS. Chiar dacă primăria a dat asigurări că va exista această opțiune. De unde se vede că fie au mințit, fie nu au habar ce fac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Weekend shakespearian la TSC: „DOI TINERI DIN VERONA”

Wed Jun 9 , 2021
„Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu este unul dintre spectacolele Teatrului de Stat Constanța care au intrat în atenția juriului de selecție al UNITER, actrița Cătălina Mihai fiind nominalizatăla secțiunea Cea mai bună actriță în rol secundar. Teatrul de Stat Constanța a programat spectacolul […]