Primele doze de vaccin au ajuns în România VIDEO

Primele 10.000 de doze de vaccin au ajuns astăzi în România, prin Vama Nădlac 2. La fața locului au fost secretarul de stat Raed Arafat și coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Se estimează ca următoarea tranşă să sosească în 28 decembrie, dar că se va şti cu două zile înainte Conform lui Gheorghiţă, în fiecare săptămână vor ajunge 140 – 150 mii de doze in România.

Maşina care transportă vaccinurile se îndreaptă către Bucureşti, fiind escortată de poliţişti şi de jandarmi. Sâmbătă, dozele de vaccin vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Vaccinarea începe duminică în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva SARS-CoV-2.

„Este ziua în care primim prima tranşă simbolică de 10,000 de doze şi care vor ajunge mâine la Cantacuzino. Este alocată pentru personalul medical din primele 10 spitale aflate în linia întâi. Mă bucur că există interes pentru acest vaccin, că există dezbatere. Toate aceste lucruri ne obligă şi ne motivează”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Asistăm la un moment istoric ce arată că lumea a găsit o soluţie, începem să o aplicăm, vedem cum UE împreună a reuşit să nu dezamăgească cetăţenii UE. Aşa cum a intrat în spatele nostru primul camion cu vaccin, aşa au intrat în toate ţările UE. A fost un efort imens la care au participat toate ţările UE. Pentru noi ce înseamnă acest lucru? Este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat! Este abia un început care va avea un impact”, a declarat Arafat.

Citește și:

Incidența cazurilor de coronavirus în Constanța a scăzut pentru a opta zi consecutiv

Duminică începe vaccinarea împotriva covid 19 în Constanța. Cine sunt primii pe listă

Primăria Constanța caută spații pentru vaccinarea împotriva coronavirusului

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

De ce Constanța este în carantină, iar Bucureștiul nu?

Fri Dec 25 , 2020
Municipiul Constanța intra în carantină pe 20 noiembrie, când incidența era de 9,35 de cazuri (la mia de locuitori). De atunci, a urcat mai multe săptămâni. De 8 zile scade constant, însă (detalii AICI). Azi a ajuns la 5,64. Cu toate acesta, municipiul este încă în carantină. Ar trebui să […]