Primele șine de cale ferată din Portul Constanța, vechi de 110 ani, vor fi înlocuite

Primele şine de cale ferată din Portul Constanţa, care au chiar și 110 ani vechime, au fost scoase din uz și vor fi înlocuite.

CFR a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că şinele vechi vor fi înlocuite în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa.

„Şinele de cale ferată româneşti, produse la Uzina Reşiţa, dar şi austriece, construite la începutul anilor 1900, s-au regăsit în Portul Constanţa până de curând. Cele mai vechi şi care nu mai corespund standardelor au fost scoase din uz, cu ocazia lucrărilor efectuate prin Prioritatea 1 şi Prioritatea 2 în Portul Constanţa. Prin aceste proiecte se reconstruiesc peste 43 de kilometri de cale ferată, în cadrul lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a infrastructurii feroviare care se au început anul trecut şi se vor finaliza în luna septembrie 2023”, a anunţat CFR.

Recomandare: Grinzile lui Anghel Saligny, vechi de 113 ani, vor susține în continuare Cazinoul din Constanța VIDEO

Astfel, au fost găsite şine de cale ferată, din anii 1913, 1915 dar şi din 1939. Şinele de la începutul anului 1900 se aflau pe liniile ce asigurau legătura către silozurile de cereale, care au fost construite de inginerul Anghel Saligny în anul 1909.

„La inaugurarea celor trei silozuri a participat inclusiv Regele Carol. Nu a lipsit de la eveniment nici Anghel Saligny, întemeietorul şcolii inginereşti în domeniul construcţiilor din România, cel care a realizat multe proiecte în Portul Constanţa, între care şi tunelul care îi poartă numele”, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, alte linii ferate vechi sunt cele de la Gara Maritimă din Portul Constanţa, care a fost inaugurată în anul 1934. Şi Tunelul Palas sau Carol I cum se numea iniţial, proiectat în anul 1902 de către Anghel Saligny, a avut şine de cale ferată construite la începutul anilor 1900.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Fiul de numai 14 ani al unui soldat a murit de leucemie. „Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui de înger…”

sâm apr. 1 , 2023
Tragedie în familia unui soldat. Fiul lui Zbâncă Simion Florin. din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată, a decedat la numai 14 ani. „De astăzi suntem mai săraci. Eduard Zbînca din clasa a VII-a a fost luat pentru a îmbogăți lumea îngerilor. El, băiețelul sfios cu ochi albaștri ca seninul cerului… Privirea […]

V-ar putea interesa și: