Primii 57 de turiști străini care au ajuns în Portul Constanța, în ultimii 2 ani, întâmpinați cu fanfară

Astăzi au fost momente festive în gara maritimă din Portul Constanța. Aici a sosit, pentru prima dată în ultimii doi ani, o navă de pasageri. Nu erau prea mulți la bord, numai 57. Au fost așteptați cu o fanfară care le-a cântat chiar lângă navă, așa cum un îndrăgostit ar interpreta o serenadă sub balconul iubitei.

Nava care a făcut azi escală se numeșe Seadream II. Este o navă maritimă care aparține companiei Seadream Yacht Club. Are la bord 57 de pasageri, majoritatea de naţionalitate americană şi 99 de membri de echipaj, dintre care 4 sunt români.

Pe parcursul escalei la Constanţa, turiştii au avut de ales între turul oraşului, vizită la Crama Rasova, la Bucureşti sau în Delta Dunării.

Nava, cu pavilion Bahamas, vine de la Burgas, într-o croazieră de 12 zile care a debutat la Atena, în Grecia şi se va încheia la Istanbul, în Turcia.

După o escală de 12 ore în Portul Constanţa, nava de pasageri Seadream II se va îndrepta către portul Odessa din Ucraina.

Este prima escală a unei nave de pasageri în portul Constanţa de la sfârşitul lunii octombrie 2019, sectorul croazierelor fiind grav afectat de pandemia de coronavirus atât în 2020, cât şi în acest an.

„Din 2017, Portul Constanța deține directoratul MedCruise pentru zona Mării Negre, promovând împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră, afectat în anii anteriori de situația geopolitică tensionată, Deşi perspectivele pentru anul 2020 erau optimiste în ceea ce priveşte sectorul croazierelor în Marea Neagră (23 de nave programate în Portul Constanţa), pandemia de coronavirus a închis graniţele. Escala de astăzi a navei maritime de pasageri Seadream II transmite un semnal pozitiv referitor la reluarea croazierelor, Terminalul de pasageri din portul Constanţa având în acest moment un număr de 29 nave maritime care au făcut deja rezervare pentru anul 2022.”, spun reprezentanții Portului Constanța.

Sursă foto: Facebook/Port Constanța

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O parte din artiștii de la Oleg Danovski acuză că sunt obligați să vină la muncă deși colegi de-ai lor s-au îmbolnăvit de covid

Mon Sep 27 , 2021
O parte din balerinele de la Teatrul Național Oleg Danovski din Constanța acuză conducerea instituției că îi obligă să vină la muncă deși colegi de-ai lor s-au îmbolnăvit de covid. Iată mesajul transmis de aceștia: „Ne aflăm în valul 4 al pandemiei de COVID-19 cu tot mai multe cazuri de […]