Primii militari din contribuţia Franţei la Forţa de Răspuns a NATO au ajuns în Constanța

Ministerul Apărării anunţă, luni seară, că primii militari din contribuţia Franţei la Forţa de Răspuns a NATO au ajuns în România şi vor fi urmaţi de alţi militari şi tehnică militară.

„Solidaritate aliată: primii militari din detaşamentul care reprezintă contribuţia Franţei la Forţa de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ei vor fi urmaţi, în zilele următoare, de celelalte forţe şi mijloace”, a transmis, luni seară, Ministerul Apărării.  

Anterior, şeful Statului Major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard, a anunţat că a discutat cu omologul român, generalul Daiel Petrescu, despre dislocarea acestor trupe chiar în cursul zilei de astăzi.  

Sâmbătă, Thierry Burkhard anunţa că Franţa urmează să desfăşoare 500 de militari în România, în cadrul NATO, în urma invaziei ruse a Ucranei.  

Forța de răspuns a NATO a fost activată, pentru prima dată în istoria alianței, ca măsură defensivă ca răspuns la invazia în curs de desfășurare a Ucrainei de către Rusia. Detalii AICI.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, medaliat cu bronz  la Olimpiada Internațională în domeniile Matematică, Fizică şi Informatică

lun feb. 28 , 2022
În perioada 16-23 februarie 2022, la Almaty, Kazahstan, National School of Physics & Math (NSPhM), Centrul Republican Științific “Daryn” şi Ministerul Educației şi Științei al Republicii Kazahstan au organizat a XVIII-a Ediție a Olimpiadei Internaționale Zhautykov în domeniile Matematică, Fizică şi Informatică. Victor-Ioan Dumbravă, elev în clasa a 12-a la […]
victor dumbravă

V-ar putea interesa și: