Primii pași în proiectul de modernizare a planetariului

Echipa implicată în proiect, surprinsă în cadrul unei ședințe de lucru (în picioare, Adrian Bîlbă, directorul CMSN)

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a făcut primii pași într-un nou proiect european transfrontalier, unul care are ca obiectiv modernizarea planetariului.

Acest lucru se va face prin achiziția unor echipamente de ultimă generală, în valoare de peste un milion de euro.

„La acest proiect suntem onorați de a-i avea ca parteneri Academia Navală Mircea cel Bătrân, Colegiul Național Mircea cel Bătrân, precum și muzeul Kavarna.”, a precizat Adrian Bîlbă, directorul CMSN, într-o postare pe o rețea de socializare.

Acesta a precizat că proiectul prevede și organizarea unor tabere de astronomie, dar și de istorie a Dobrogei.

Proiectul european a fost câștigat anul trecut, cu punctaj maxim, împreună cu cei de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi Academia Navală Mircea cel Bătrân. Este un proiect educativ prin care turiștii și constănțenii vor avea posibilitatea să vadă bolta înstelată și să o înțeleagă din punct de vedere științific și astronomic.

Planetariul din Constanța este primul obiectiv public de acest gen din România. A fost înființat în anul în care omul a reuşit să ajungă pe lună, 1969.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Acvariul poate fi vizitat cu numai doi lei

sâm feb. 23 , 2019
Acvariul din Constanța poate fi vizitat cu numai doi lei. Prețul este valabil pentru elevi și studenți. Copiii de până în 7 ani beneficiază de intrare gratuită. Pentru adulți, biletul costă 8 lei. Acvariul poate fi vizitat de luni până duminică, de la ora 9:30 la ora 16:30. Acvariul este […]
acavriu constanta

V-ar putea interesa și: