Primii tripleți născuți la Spitalul Județean Constanța în ultimii 9 ani

O naștere de tripleți a avut loc în cursul acestei săptămâni la Spitalul Județean „Sf. Apostol Andrei” Constanța.  Este vorba despre doi băieței și o fetiță care s-au născut înainte de termen, la 32 de săptămâni.

Nașterea s-a realizat prin operație cezariană. O echipă medicală complexă a contribuit la aducerea pe lume, în siguranță, a celor 3 bebeluși: Dr. Smocvin Dumitru (medic primar Obstetrică-Ginecologie), dr. Taifas Anna (medic rezident Obstetrică-Ginecologie), dr. Bănculescu Mihaela (medic primar Anestezie-Terapie Intensivă), dr. Franciuc Irina (medic primar Neonatologie), dr. Surdu Monica (medic primar Neonatologie) și Arnăutu Diana Sânziana (medic primar Neonatologie).

Cei trei nou născuți cu greutăți cuprinse între 1,800 și 1,900 kg  vor rămâne internați în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul secției clinice Neonatologie.

„Aceasta este prima naștere de tripleți, din anul 2012 încoace iar cei trei micuți sunt extrem de norocoși. Au parte acum de cele mai bune condiții, într-una dintre cele mai moderne secții ale Spitalului  Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală dispune de cele mai moderne dotări și echipamente din sud estul tarii. Acesta a fost dat în folosință la începutul anului 2021, după ce a trecut printr-un amplu proces de  reabilitare, cu sprijinul fundațiilor Vodafone România, Dăruiește Aripi și Asociației Inima Copiilor.”, au precizat reprezentanții SCJU.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.