Primul eveniment al ANULUI OVIDIU la Constanţa. Programul complet de weekend

Evenimentul care deschide celebrarea la Constanţa a ANULUI OVIDIU va avea loc la Teatrul de Stat Constanţa, duminică, 19 martie, cu o zi înainte de data naşterii poetului Publius Ovidius Naso.

Spectacolul lectură „Bucuria de a fi îndurerat la Tomis”, de Viorel Savin marchează împlinirea, în 2017, a celor 2000 de ani de la moartea lui Ovidiu, poetul exilat la Tomis.

Duminică, 19 martie: „BUCURIA DE A FI ÎNDURERAT LA TOMIS”, de dramaturgul contemporan Viorel Savin este un spectacol – lectură în regia artistului Liviu Manolache. Tot el a gândit coloana sonoră a montării, iar distribuţia va fi alcătuită din: Iulian Enache, în rolul lui Ovidiu, Laura Crăciun, Marian Adochiţei, Alina Manţu, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andu Axente, Ionuţ Alexandru, Andrei Cantaragiu, Cosmin Mihale, Roman Florentin şi Alexandru Iacov.

Reprezentaţia de la ora 19.00 va fi vizionată şi de autor şi va fi precedată, la ora 17.00, de lansarea romanului său ,,Cinesunta – fata cu trecutul amputat” (Ed. Junimea, Iași, 2016).

Dar weekend-ul teatral începe vineri, aşa cum v-am obişnuit de la începutul acestui an.

Jurnal de România. Constanţa” este spectacolul pe care îl veţi putea vedea vineri, 17 martie, de la ora 19. Pe scenă vor urca şase actriţe care îşi vor interpreta propriile vieţi, aşa cum se desfăşoară ele în oraşul Constanţa şi în teatru, în şase monologuri intense şi emoţionante. Alina Manțu, Mirela Pană, Turchian Guzin Nasurla, Lana Moscaliuc, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian sunt vocile pe care regizoarea Carmen Lidia Vidu le-a armonizat într-o dramă documentară fără precedent în teatrul constănţean. Grafica şi editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia şi costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 19, admiratorii decanei de vârstă a TSC, Ileana Ploscaru, vor avea prilejul să o vadă în cel mai recent rol al său, din piesa „Bătrâna şi hoţul”, de Viorel Savin. Spectatorilor li se va alătura şi dramaturgul care va veni la Constanţa atât pentru această montare, cât şi pentru premiera de duminică. „Bătrâna şi hoţul” este pentru a doua oară pe scena constănţeană, de această dată în regia lui Iulian Enache. Partenerul Ilenei Ploscaru este actorul Dan Cojocaru, iar în roluri episodice mai apar Alina Manţu şi Alexandru Medveghi.

Scenografia este realizată de Lăcrămioara Dumitraşcu, iar muzica originală este compusă de Adrian Mihai.

Schimbul savuros de replici dintre bătrână şi hoţ prilejuieşte o profundă meditaţie asupra artei şi artiştilor, pe care publicul a receptat-o cu emoţie şi entuziasm.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Premierul României și ambasadorul SUA, discuții despre înființarea Muzeului Istoriei Evreilor din România

joi mart. 16 , 2017
Premierul Sorin Grindeanu a primit astăzi, la Palatul Victoria, o delegație a Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, însoțită de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm. Principala temă de discuție a fost înființarea unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România, un demers de consolidare a educației privind istoria Holocaustului. […]

V-ar putea interesa și: