Primul parc eolian desființat din România

Premieră în piața energiei din România: un parc eolian este desființat.

”În urma reglementărilor legislative adoptate de Guvern în ultimii doi ani și a incertitudinii din piața de energie regenerabilă, Monsson Group a decis împreună cu partenerii din proiect demontarea turbinelor eoliene din CEE Târgușor de 27 MW (județul Constanța). Din păcate, schimbarea majoră a legislației energiilor regenerabile nu mai permite proiectului să se mai încadreze în parametrii economici estimați inițial, devenind nefezabil din punct de vedere financiar. Astfel, s-a decis demontarea turbinelor eoliene”, a spus Sebastian Enache Business Development Manager, printr-un comunicat de presă.

Acesta consideră că, deși în Europa energia regenerabilă este prioritară pe agenda guvernelor, în România, aceasta a fost lăsată la urmă.

Foto: www.monsson.eu

Foto: www.monsson.eu

”Ne aflăm astfel în ipostaza total nedorită de noi, de a fi generatorii unei noi premiere în România, și anume să demontăm primele turbine eoliene, din cauza contextului economic nefavorabil. În aceste condiții de piață, Monsson Group analizează în prezent decizia de a-și reorienta investițiile și capitalul în alte țări din Uniunea Europeană și nu numai. Specific, în urma acestei decizii de la CEE Târgușor, Monsson Group va demonta turbinele eoliene, însă va păstra intactă infrastructura parcului eolian și stația de transformare, o decizie în legătură cu viitorul investiției urmând să fie luată în câteva luni. Parcul eolian de la Târgușor are o capacitate totală de 27 MW, a fost instalat în 2012, dar nu a fost niciodată pus în funcțiune, pe fondul contextului legislativ nefavorabil investițiilor în domeniu”, a precizat Enache.

Înființat în anul 1997, Monsson Group a devenit rapid unul dintre cei mai mari dezvoltatori din domeniul eolian din România, cu un portofoliu de proiecte de peste 2.400 MW. Monsson Group a investit în România peste 200 de milioane de euro, în construcția și operarea de parcuri eoliene și fotovoltaice. În prezent, Monsson Group desfășoară operațiuni în 20 de țări de pe patru continente.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.