Principalele trei motive pentru care copiii fug de acasă

Astăzi, 25 mai, este Ziua Internațională a Copilului Dispărut și Exploatat Sexual. Polițiștii din Constanța au stat de vorbă cu elevi și au prezentat principalele trei motive pentru care copiii pleacă de acasă.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul I.P.J. Constanța au desfășurat activități de informare, în rândul elevilor din cadrul școlilor gimnaziale nr. 6 și nr. 8, dar și în parcul Tăbăcăriei, din municipiul Constanța, pentru conștientizarea minorilor asupra riscurilor la care se expun atunci când pleacă de acasă.

Scopul acestor întâlniri este de a-i informa pe profesori, dar și pe părinţi, în legătură cu măsurile pe care le pot lua pentru a-i proteja pe copii de situațiile nefericite în care aceștia se pot rătăci.

Polițiștii au discutat cu cadrele didactice despre necesitatea menținerii unei relații strânse cu copiii și a unei bune comunicări, pentru rezolvarea divergențelor și problemelor specifice vârstei lor.

Printre cauzele generale care duc la înregistrarea disparițiilor, se numără:

  1. lipsa de atenție sau de interes/neglijare față de nevoile copilului aflat în dezvoltare, astfel încât copiii se simt nedoriți sau ignorați;
  2. lipsa de control a situației școlare a copiilor, în ceea ce privește frecvența la cursuri şi interesul pentru studiu arătat de copii;
  3. rigiditatea regulilor de conviețuire, lipsa de comunicare în familie sau în central de ocrotire, modele de comportament disfuncționale receptate, lipsa interesului pentru studii, practicarea cerșetoriei.

În România funcționează numărul unic european pentru semnalarea copiilor dispăruți – 116.000, gestionat de Asociația Telefonul Copilului, care, alături de alte 31 de organizații europene, reprezintă Federația Europeană pentru copiii dispăruți și exploatați sexual Missing Children Europe.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Alocația de hrană pentru pacienții din Spitalul Județean Constanța, majorată cu 2 lei

Wed May 25 , 2022
Consilierii județeni din Constanța s-au reunit online, pe 25 mai, și au dezbătut proiectul privind majorarea nivelului alocației de hrană pentru consumurile colective din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Prin adresa înregistrată la CJC cu numărul 18767/02.05.2022, SCJU a solicitat acordul autorității publice județene privind […]
spitalul judetean constanta (2)